Tech

Veliki postotak Hrvata vjeruje kako će uskoro letjeti – automobilima

Gotovo 80 posto ispitanih u Hrvatskoj vjeruje da ćemo se u budućnosti svojim vozilima kretati zrakom, piše 24 sata.


Istraživanje Goodyeara pokazalo je da većina vjeruje kako je budućnost prijevoza u zraku. Zanimljiv rezultat s obzirom na to da je tema letećih automobila aktualna već više od 70 godina, a još nije počela njihova komercijalna upotreba.

Prvi let letećeg automobila Aerocara bio je 1949. i svjetska javnost je tad vjerovala da je pitanje godine kad će se ovakve letjelice raširiti svijetom. No od tada se, unatoč brojnim prototipovima raznih proizvođača, ništa nije promijenilo, serijskog komercijalnog letećeg automobila još nema, prije svega zbog toga što je letenje puno kompliciranije i opasnije od vožnje. Unatoč tome, većina Hrvata i dalje vjeruje da je pred letećim autima budućnost.

U istom istraživanju, 35 posto ispitanih izjasnilo se da bi odabralo benzinski auto kad bi imali slobodan izbor, 34 posto njih odabralo bi električni auto, a 31 posto hibridni automobil. Kad bi mogli odlučivati između vlastitog automobila, brzog vlaka ili dijeljenog prijevoza automobilom (car sharing), čak 76 posto Hrvata odlučilo bi se za vlastito vozilo, 13 posto za car sharing, a 11 posto za brzi vlak. Anketa je provedena na 1794 ljudi u Hrvatskoj.

Donosi 24 sata.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close