VijestiGrad Zagreb

Veliki interes javnosti za znanstvenim i stručnim predavanjima vrhunskih hrvatskih profesora

Ovogodišnje izdanje „Noći znanja“ u organizaciji Sveučilišta VERN’ ponovno je privuklo više stotina sudionika željnih znanstvenih i stručnih sadržaja o zanimljivim i aktualnim temama. Predavanja su održali vrhunski profesori s uglednih hrvatskih fakulteta, sveučilišta i znanstvenih ustanova.


Stolica više tražila se na gotovo svim predavanjima, a posebno veliki interes sudionici su iskazali na temama o budućnosti svemira i ljudskog roda, prof. dr. sc. Ivice Puljka, klimatskim promjenama i nasljeđu, mr. sc. Lidije Srnec te na izlaganju prof. dr. sc. Vlatka Cvrtile o lažnim vijestima i nestaloj istini.

Predavanja su održavana paralelno od 19:30 pa sve do 23:30, a uz već navedene profesore, nastupili su i prof. dr. sc. Marijan Herak („Zašto nam potresi ruše kuće?“), dr. sc. Ivana Podnar („’Pokrštavanje’ javnog prostora“), prof. dr. sc. Nenad Pokos („Demografski kolaps Hrvatske“), prof. dr. sc. Aleksandar Štulhofer („Egalitarni sindrom – kruži li Hrvatskom bauk liberalizma?“), dirigent i profesor na Glazbenoj akademiji Mladen Tarbuk („Glazba i ideologije“) i stručnjak za patente mr. sc. Željko Topić („Patenti od Mletačke republike do 4. industrijske revolucije“).

Ovogodišnje izdanje „Noći znanja“ Sveučilište VERN’ je dopunilo novim formatom – izvrsno posjećenim radionicama. Prijavljeni sudionici tako su imali priliku pohoditi dvosatnu radionicu crtanja koju je vodila Inja Kavurić Kireta, dipl. dis. te dvosatnu radionicu fotografije pod vođenjem Krasnodara Peršuna, profesionalnog fotografa i predavača.

U slobodno vrijeme između predavanja i radionica posjetitelji su imali prilike uživati u prostorijama kantine, u umijeću glazbenog trija The Lost Boys Trio te kvarteta Nina Saffron.

Odlično posjećena predavanja i razgovori svih sudionika potvrđuju potrebu i interes opće društvene javnosti za razmatranjem aktualnih tema s uglednim i vjerodostojnim stručnjacima i znanstvenicima.
Detaljnije informacije o drugoj „Noći znanja“ dostupne su na internetskoj stranici www.noc-znanja.vern.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Vida Žagar

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close