GlazbaVijesti

Veliki hit Drugog načina, “Prođe ovaj dan”, dobio tamburašku verziju u suradnji s Rockoko Orchestrom

Rockoko Orchestra nastavlja uspješan niz suradnji s poznatim izvođačima, bilo da je riječ o obradama njihovih velikih hitova ili novih autorskih pjesama.


Lista izvođača s kojima je Rockoko Orchestra ostvarila suradnju je poprilično velika, spomenimo neke od njih: Arsen Dedić, Tereza Kesovija,Vera Svoboda, Jacues Houdek, Zoran Predin, Zdenka Kovačiček, Miro Ungar, Darko Ergotić, Vlatka Kopić Tena, Marin Stjepanović, Marko Vukes, Nina Ćorić, Nina Kraljić, Đakovčanke i mnogi drugi.

Ovaj put na red je došla obrada pjesme “Prođe ovaj dan”, velikog hita grupe Drugi način. Pjesmu čiji su autori Dženan Salković i Boris Turina Drugi način je snimio 1978. godine kao svoj treći singl. Pjesma je postala veliki hit pa ju je grupa stavila i na svoj treći album pod nazivom “Drugi način” koji je objavljen 1993. godine. Čar ove nove verzije, koja je zahvaljujući Rockoko Orchestru obučena u tamburaško ruho uz Branka Požgajca koji je otpjevao solo dionice i u obje dosadašnje verzije, novost je i mladi i vrlo uspješni zbor Adoro iz Bosanske Posavine.

Ova nova verzija zadržala je autentičnost originalne verzije (nositelj izvedbe je Branko Požgajec glasom i flautom), ali je obogaćena prekrasnom vokalnom igrom zbora Adoro koji su glasovima dočarali gitarističke dionice. Instrumentalne i vokalne aranžmane radio je Damir Butković Budo, a sve instrumentalne dionice je odsvirao Rockoko Orchestra u sastavu: Krunoslav Dražić, Damir Butković Budo i Dušan Vasić.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close