Film i TVScena

Na Veliki četvrtak stiže film o skromnom papi Franji

2i Film dovodi u Hrvatsku jedinstvenu filmsku priču kako je skroman čovjek, živi primjer pomaganja i milosrđa, postao vodeći duhovni autoritet današnjice. Ovo je izvanredna prilika da se pobliže upoznamo sa fascinantnom životnom pričom pape Franje i njegovim djelima u vrijeme kada papa obilježava 3 godine od izbora na konklavi.


Kroz oči mlade španjolske novinarke Ane (Silvia Abascal) počinjemo slijediti dugo, teško i dirljivo putovanje oca Jorgea Bergoglia. Kada je kao tinejdžer u Buenos Airesu otkrio svoj duhovni poziv, nije mogao ni zamisliti  da će to biti prvi korak koji će ga na kraju dovesti do Vatikana u Rimu. Otac Jorge, svoj je položaj kao nadbiskup Buenos Airesa iskoristio kao sredstvo za suprotstavljanje korupciji i državnoj diktaturi.

Na konklavi 2013. godine, sin skromnih talijanskih useljenika, jezuitski svećenik iz Južne Amerike biva izabran za papu. Otac Jorge bira Franju kao svoje papinsko ime u čast svoje bake, impresioniran vrijednostima Svetog Franje.
Milosrđe i pomoć potrebitima i danas predstavljaju osnovu njegovog pastoralnog rada.
Film u distribuciji 2i Filma u naša kina stiže na Veliki četvrtak 24. ožujka.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: 24sata.hr | Foto: wikimedia commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close