Događanja

Velika rock eksplozija idući tjedan

Ovogodišnja, osma po redu Velika rock eksplozija će se održati od 8. do 10. listopada u zagrebačkom klubu Hard Place, a u tri večeri će nastupiti devet sastava – Mr. Albino, Donkey Hot, Gospođa, Radio Aktiv, Sebastian Doe, Halter Ego, Kopito, Repassage i Ministarstvo napada, sastav koji je uskočio umjesto prvobitno najavljene Altre.


Fokusiran na domaće glazbeno stvaralaštvo

Utoliko je VRE svojevrstan godišnji pregled domaće nove rock produkcije.
Od 2008. godine naovamo, festival je narastao od jednodnevnog do u nekim godinama petodnevnog događaja, etablirao se na području festivala koji se bave isključivo domaćim glazbenim stvaralaštvom i glazbenom kulturom mladih s naglaskom na autorskom momentu.

Istovremeno se pokazalo da su programski urednici festivala tijekom godina odradili odličan posao i dobro plasirali neke nove izvođače u javnost jer su isti izvođači u kasnijim sezonama skoro redovito osvajali razne nagrade – diskografske nagrade Porin za nove izvođače, alter album, najbolju vokalnu suradnju… nagrade Hrvatske glazbene unije Status, u različim kategorijama, Fender Mega muzika nagrade za nove izvođače pa i nagradu u inozemstvu – Davorin za najbolji regionalni debitantski album.


Tekst: telegram.hr
Foto: thelongcenter.org
Video: youtube.com

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close