VijestiDom

Velika porodica u Krčkom Brdu pokraj Srba u Lici – čak desetero djece!

Predrag, Milica, Radmila, Stevan, Miroslav, Slađana, Mirjana, Božidar, Dejan i Kristina desetero su djece Radislava Đilasa i Biljane Novak iz zaseoka Krčkog Brda kraj Srba u Lici. Od najstarijeg Predraga, učenika srednje škole u Korenici, do najmlađe Kristine, koja ima samo mjesec i pol dana, Radislav i Biljana skromno i s puno ljubavi podižu svoju djecu u doba kada je rađanje novog života i krštenje na krajiškim područjima postalo zaista rijetkost. Na rubu Hrvatske, samo dva kilometra od granice s Bosnom i Hercegovinom i deset kilometara od Srba kao prvog naseljenog mjesta, oni se hrabro i odgovorno bore za stabilan temelj svoje djece. Petero djece školske dobi svako jutro ispraćaju u školu, a petero malenih još ostaje kod kuće, uživajući u nesputanim i bezbrižnim dječjim igrama na Krčkom Brdu. Radislavu i Biljani najveći je problem što žive u staroj i trošnoj kućici od 70 kvadrata – piše P-portal.

Nas je puno, a malo prostorija. Imamo kuhinju, dnevni boravak, dvije spavaće sobe, kupatilo, hodnik i podrum. Znate kako je, djeca rastu, a u dvije prostorije svi spavamo. Kada bi bilo neke mogućnosti da dobijem nešto građevinskog materijala, onda bih nešto dogradio i proširio stambeni prostor… Ako ne, sam ću se nekako snaći. Mada je teško izdvojiti od dječjih usta za toliki financijski izdatak – govori Radislav o planovima i potrebama svoje brojne porodice.

Bez obzira na sve teškoće, djeci ništa ne nedostaje. Život ide, djeca odrastaju, a stara kineska izreka kaže: “Djeca su kao voda, uvijek nađu svoj put”. Za Radislava i Biljanu njihovi Predrag, Milica, Radmila, Stevan, Miroslav, Slađana, Mirjana, Božidar, Dejan i Kristina jednim imenom zovu se – sreća.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: p-portal.net (P. Arbutina)

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close