Vijesti

Velika Kladuša: Migranti spasili ženu iz hladne i nabujale rijeke

Nekoliko migranata spasilo je u četvrtak u BiH ženu iz nabujale rijeke nedaleko Velike Kladuše, dospjevši u središte javnosti u sasvim drugačijem svjetlu, suprotno javnoj percepciji u toj zemlji u kojoj se migrante doživljava teretom i sigurnosnim problemom.


Kako se doznaje u petak, migranti u mjestu Trn Polje, u predgrađu Velike Kladuše, spazili su lokalnu mještanku čije je tijelo plutalo rijekom Kladušnicom. Bez razmišljanja nekoliko migranata je ušlo u hladnu i nabujalu rijeku te je spasilo od sigurnog utapanja. Jedan od migranata je o tome snimio i video koji je ubrzo postao viralan.

Gasnogovornik MUP-a Unsko-sanske županije Ale Šiljdedić rekao je kako je žena nakon izvlačenja iz vode brzo prebačena u zdravstvenu ustanovu, no da je njezino zdravstveno stanje teško.

Ovo je ledeno lijepa priča ljudi koji možda nemaju ni smještaj na ovoj hladnoći, a netko od njih je ušao u hladnu rijeku i spasio ženu”, rekao je Šiljdedić.

U BiH je trenutačno između 7.000 i 9.000 migranata. Najveći broj nalazi se u Unsko-sanskoj i Sarajevskoj županiji, te nedaleko granice s Republikom Hrvatskom, u pokušaju da se dokopaju Europske unije.

Najveći broj lokalnih političara u BiH želi migrante prognati smatrajući ih teretom i sigurnosnim problemom. Posebno je teško stanje u Unsko-sanskoj županiji, gdje značajan broj ilegalnih migranata živi na otvorenome na temperaturama koje se noću spuštaju i do -15 stupnjeva.

Njihov smještaj i rješavanje ove humanitarne krize gotovo isključivo financira Europska unija, koja je do sada izdvojila oko 88 milijuna eura.


 

Komentari

Komentara


Foto: YouTube screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close