Turizam

Veličanstvena Moskva i sve što trebate znati o njoj

Jedan od razloga zašto sam mogla hodati onako polugola usred noći, a i zašto sam općenito hodala dosta lagano obučena, je zato što temperatura ne znači isto što i u Zagrebu…


U Moskvi sam zapravo završila vrlo spontano. Dakako, planirala sam ja otići u nju ove godine jer mi frendica trenutno tamo studira (što znači da ne moram trošiti na smještaj hehe), ali znamo kako to inače bude. Veliki planovi, sjajne ideje, ali od realizacije ni M, prenosimo s bloga Iz njene perspektive, kojeg možete pratiti na Blog.hr.

I tako me ona uporno pitala: “Pa dobro, kad ćeš doći?” A ja sam nekako po običaju odgovarala: “Ma evo budem, samo ne znam točno kad…”
“Samo kreni na vrijeme, oko vize imaš dosta posla…”
“Ma znam, znam, budem…” Možeš misliti.

I onda mi je igrom sudbine stigla obavijest da mi faks kreće tjedan dana kasnije no što sam mislila.

E pa reko, ako to nije bio znak, ne znam što je. I tako sam ja u roku 3 dana nabavila avionske karte i vizu za Rusiju. I masno to platila…naravno. (Ako planirate otputovati u Rusiju imate odlične agencije u Zagrebu koje će vam riješiti sve vezano uz vizu, putno osiguranje i dati vaučer putničke agencije…i onda će vam to sve donijeti na kućnu adresu).

I evo, iskreno, najiskrenije, moram priznati da, ne da me Moskva nije razočarala, nego je nadmašila sva moja očekivanja, a to ne mogu reći ni za jedan europski grad u kojemu sam bila. Mislim da ukupno u životu nisam rekla riječ ‘veličanstveno’ koliko sam ju puta izgovorila u tih tjedan dana u Moskvi. Ali ona to uistinu i je. No krenimo.

Možda najbolje da počnem s ovime: Moskva je golema.

Ali kad kažem golema, mislim, neopisivo golema. Ona je toliko golema da sam čula priču čovjeka koji se samo htio vratiti kući s posla…i mislim, uspio je u tom naumu, samo nakon osam sati čekanja u gužvi (i ne, ovo nije izmišljena priča).

Više čitajte na punkufer.dnevnik.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close