Velebitski sir u Grubišnom polju osvojio nagradu ŠAMPIONA SAJMA!

LIKACLUB

Na 14. Gospodarskom sajmu – sajmu sira, koji se održao 19. i 20. listopada u školskoj sportskoj dvorani u Grubišnom polju bilo je prisutno 121 izlagača iz svih županija kontinentalne Hrvatske i troje izlagača iz Mađarske. Ove godine je bilo 12 izlagača sireva i drugih proizvoda od mlijeka. Zato se može sa sigurnošću tvrditi da je izrastao u prepoznatljivu gospodarsku manifestaciju i izvan granica županije. Pored sirara je okupio je i druge izlagače vezane uz stočarstvo i proizvodnju sira, tradicijske obrte i zanate, razvoj seoskog turizma i sve ostale privrednike, ustanove i udruge. Grad Grubišno Polje uz suorganizaciju Bjelovarsko-bilogorske županije i Bjelovarskog sajma bio je domaćin 14. Gospodarskog sajma.

Uz ministra Tolušića na sajmu je bio prisutan grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh, župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs, dožupanica Tanja Novotni Golubić, direktorica Turističke zajednice BBŽ Jasna Vanjiček Fila i saborski zastupnici Miro Totgergeli i Vladimir Bilek.

Nagrade su dobili stručnjaci Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Ocjenjivali su 37 dostavljenih uzoraka mliječnih proizvoda, od toga 30 je nagrađeno medaljama i to 12 zlatnih, 9 srebrnih i 7 brončanih. Šampionom sajma je bio ocijenjen Velebitski sir od ovčjega mlijeka Sirarne Runolist Tomaić commerce-a iz Otočca. – piše Agroklub. 

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Izvor: Agroklub

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u