Zdravlje

Velebitski sir u Grubišnom polju osvojio nagradu ŠAMPIONA SAJMA!

Na 14. Gospodarskom sajmu – sajmu sira, koji se održao 19. i 20. listopada u školskoj sportskoj dvorani u Grubišnom polju bilo je prisutno 121 izlagača iz svih županija kontinentalne Hrvatske i troje izlagača iz Mađarske. Ove godine je bilo 12 izlagača sireva i drugih proizvoda od mlijeka. Zato se može sa sigurnošću tvrditi da je izrastao u prepoznatljivu gospodarsku manifestaciju i izvan granica županije. Pored sirara je okupio je i druge izlagače vezane uz stočarstvo i proizvodnju sira, tradicijske obrte i zanate, razvoj seoskog turizma i sve ostale privrednike, ustanove i udruge. Grad Grubišno Polje uz suorganizaciju Bjelovarsko-bilogorske županije i Bjelovarskog sajma bio je domaćin 14. Gospodarskog sajma.

Uz ministra Tolušića na sajmu je bio prisutan grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh, župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs, dožupanica Tanja Novotni Golubić, direktorica Turističke zajednice BBŽ Jasna Vanjiček Fila i saborski zastupnici Miro Totgergeli i Vladimir Bilek.

Nagrade su dobili stručnjaci Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Ocjenjivali su 37 dostavljenih uzoraka mliječnih proizvoda, od toga 30 je nagrađeno medaljama i to 12 zlatnih, 9 srebrnih i 7 brončanih. Šampionom sajma je bio ocijenjen Velebitski sir od ovčjega mlijeka Sirarne Runolist Tomaić commerce-a iz Otočca. – piše Agroklub. 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Agroklub

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close