Turizam

VELEBIT U JESEN: Čarobno carstvo stijena i šume u novom videu Gorana Šafareka

Nakon prekrasnih prizora velebitskih divljih konja o kojima smo pisali OVDJE, poznati hrvatski biolog, istraživač, fotograf i snimatelj Goran Šafarek objavio je još jedan dojmljivi video koji prikazuje jesen na Velebitu.


Idilični prizori jeseni snimljeni su na jednom od najljepših predjela Velebita, monolitnim Dabarskim kukovima koje Goran naziva “carstvom stijena i šume”.

“Ovo je jedno od najljepših predjela Velebita, mitske hrvatske planine čijim gudurama, livadama, gustim šumama krstare medvjedi i čopori vukova, dok suri orao iz visine nadgleda svoj teritorij. Brojnim utabanim stazama generacije planinara iznova otkrivaju draži ove planine koju se čini se ni cijeli životni vijek ne mogu zasititi. I dok su većina velebitskih vrhova blage rudine (travnjaci) tek sa kamenom kapom na samom vrhu, ili obrasli šumom, Dabarski kukovi su carstvo gole stijene”, rekao je Šafarek za LIKACLUB.

Video “Velebit u jesen” je nastao u sklopu projekta Priroda Hrvatske koji uključuje dugometražni film, a snimljen je uz  dozvolu Parka prirode Velebit, kojemu se Goran ovim putem zahvaljuje na suradnji.

Uživajte u idiličnim prizorima jeseni na Velebitu i pogledajte na Instagramu  ostale filmove i fotografije Gorana Šafareka!

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close