Ličko-senjska županijaPolitika

Pobuna ličkog HDZ-a protiv predsjednika Vlade Plenkovića – razlog? Kadroviranje na Plitvicama

Premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković isprovocirao je prvu veliku (službenu) unutarstranačku pobunu zbog politike kadroviranja. Darko Milinović, ličko-senjski župan i šef ličkog HDZ-a podnio je večeras ostavku na mjesto predsjednika županijske organizacije HDZ-a jer je resorni ministar Tomislav Ćorić, očito uz blagoslov Plenkovića, novim ravnateljem Nacionalnog parka Plitvička jezera imenovao Tomislava Kovačevića, a ne kandidatkinju ličko-senjskog HDZ-a i Darka Milinovića.

nim savjetnikom Milinović će sutra u podne održati izvanrednu novinsku konferenciju na kojoj će, doznajemo u ličkom HDZ-u, zatražiti odgovor je li vrh HDZ-a (Plenković) podržao Ćorićev izbor ravnatelja i da li su lički HDZ-ovci za vrh HDZ-a ljudi od nepovjerenja kada treba kadrovirati, a pouzdani kada treba dobivati izbore.

Plenković je, čini se, zaigrao rizičnu igru jer je HDZ u Gospiću na lokalnim izborima izgubio vlast, a kako ne bi izgubili i županiju kandidirao se Darko Milinović koji je pobijedio u prvom krugu. Milinović i sada, doznajemo, ima punu podršku županijske organizacije. Milinović se u Predsjedništvo stranke vratio prije godinu i pol dana kada je nakon bivšeg HDZ-ovca Hasanbegovića dobio najveći broj glasova.

Hoće li se nesretni niz plitvičkih ravnatelja koji se dva desetljeća pod utjecajem politike smjenjuju kao na traci – što prije isteka mandata, što s optužbama za zloupotrebe, pa čak i kriminal – napokon biti prekinut? Nije sigurno. Novi ravnatelj Plitvica voditelj je Lokalne akcijske grupe Lika. Izabran je između 13 kandidata. Upućeni uvjeravaju da se ministar Ćorić, uz pozitivan mig premijera Plenkovića, odlučio za s(p)retnije rješenje: Tomislav Kovačević jest domaći kadar, rođen je u Gospiću, član je HDZ-a, ali ne i produžena ruka lokalne politike.

Milinović je uoči blagdana nagovijestio premijeru da neće šutke prihvatiti nepovoljno kadrovsko rješenje. Plenković je pak izborom T. Kovačevića pokazao da je u kadroviranju spreman ići i protiv najmoćnijih HDZ-ovaca. Novi plitvički ravnatelj kuloarske priče ne želi komentirati.

Pročitajte više na Večernjem listu.

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close