VijestiKultura

Večeras u Gospiću predstavljanje nove knjige mons. Mile Bogovića

U organizaciji Matice hrvatske-ogranak Gospić i Nakladničke kuće Alfa večeras će u Gospiću biti predstavljena knjiga monsinjora Mile Bogovića “Srpsko pravoslavlje i svetosavlje u Hrvatskoj u prošlosti i sadašnjosti“.


Knjigu će predstaviti Ana Lemić, zatim urednik Božidar Petrač, ravnatelj Državnog arhiva u Gospiću Ivica Mataija, priređivač Ante Bežen, i naravno, autor osobno, monsinjor Mile Bogović. Radi se o knjizi  u kojoj se isprepliću prošlost i sadašnjost, odnosno u kojoj se suvremenim događajima ukazuje na njihove korijene u prošlosti. Iako je riječ o vjerskim zajednicama, pravoslavcima i katolicima, knjiga pokazuje da odnose pravoslavaca i katolika na našem području ne opterećuju toliko vjerska pitanja i vjernička praksa, koliko nacionalna i državna pitanja.

Predstavljanje Bogovićeve knjige održati će se danas od 18:30 u kinu Korzo.

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Lika express

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close