Zdravlje

Važne stvari o tamponima koje mora znati svaka žena

Između higijenskih uložaka i tampona sve više djevojaka i žena bira potonje. Ako ste i vi u klubu korisnica tampona, ona biste morale znati 3 važne istine o ovom higijenskom proizvodu


1. Tamponi imaju rok trajanja.

Mnoge žene zapravo ni ne znaju da tamponi (i ulošci) imaju svoj rok trajanja. Zaboravljamo da tamponi ipak nisu sterilni i zato bismo uvijek u dućanu trebali provjeriti njihov datum proizvodnje i roka trajanja, ali isto moramo napraviti i kada kod kuće koristimo stare higijenske proizvode.

Stručnjaci upozoravaju da se rok trajanja tampona koje nosimo u torbama dodatno smanjuje zbog izloženosti proizvoda prašini, parfemima i bakterijama koje se nalaze u našim torbama. Za razliku od uložaka, tampone stavljamo unutar vagine i zbog toga trebamo biti oprezni kod njegovom korištenja jer tamponi kojima istekne rok trajanja mogu izazvati infekcije.

2. Tijekom života potrošimo između 15 i 25 tisuća kuna na tampone.

Diljem svijeta već se dugo raspravlja o tome treba li napokon ukinuti porez na ženske proizvode za intimnu higijenu i klasificirati ih kao medicinski proizvod s obzirom na to da su ženama svaki mjesec stvaraju nezaobilazan trošak.

Procijenjeno je da tijekom života žene ‘iskeširaju’ između 15 do 25 tisuća kuna na tampone, ovisno o trajanju menstruacije. Nedavno smo izračunali koliko Hrvatice tijekom života potroše na menstruaciju i po pitanju tampona došli do cifre od 22.800 kuna.

3. Moramo izbjegavati tampone s mirisom.

Prvi ‘dezodorirani’ tampon pojavio se 1971. godine. Međutim, ginekolozi upozoravaju da bismo trebali izbjegavati korištenje mirisnih tampona jer oni zbog tvari tj. dodataka koje sadrže povećavaju rizik za razvoj gljivičnih vaginalnih infekcija ili svrbeža pogoršaavaju miris intimnog područja.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr | Foto: tosama.si

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close