VijestiGrad ZagrebScena

Vatreni spektakl na nebu iznad Bundeka

Od 17. do 19. lipnja na desnoj obali Save u parku i na jezeru Bundek održat će se 16. Međunarodni festival vatrometa, na kojem će nagrađivani i maštoviti pirotehničari svijeta pokazati svoje umijeće i zagrebačko nebo osvijetliti sa čak 2500 projektila, izvijestili su organizatori festivala – Mirnovec Pirotehnika.


Organizatori na ovogodišnjem festivalu očekuju nekoliko desetaka tisuća posjetitelja koji će moći uživati u nadmetanju hrvatskog tima iz Mirnovca s ekipama iz Italije i Poljske, specijaliziranih za izvođenje velikih javnih vatrometa.

Talijanski tim Scarpato Pirotecnica poznat je po svom vatrenom cvijeću na nebu koje osvjetljava noć i razbija mrak, dok je obiteljsko poduzeće Surex iz Poljske, dobitnik brojnih nagrada na svjetskim natjecanjima, prepoznato po piro-glazbenim vatrometima.

Vatrometi će trajati 10 minuta. Kako bi se natjecanje dodatno “začinilo“, ove godine svaka ekipa ima projektni zadatak u trajanju od tri minute, zadanu temu na koju će morati pokazati svoje piro-glazbeno umijeće – pjesmu Ive Robića “Tebi, grade moj”. Pobjednika festivala bira publika uz pomoć glasačkih aparata postavljenima na Bundeku.

Tijekom sva tri dana festivala osiguran je glazbeni program uz nastupe hrvatskih izvođača – Kiće Slabinca, Crvenu jabuku i Željka Bebeka. Osim glazbenog programa, Mirnovec je pripremio i zabavni sadržaj za klince – svakoga se dana u 22 sata priprema “baby vatromet”, a tu je i lunapark.

I ove je godine u sklopu festivala organizirana akcija prikupljanja novčanih sredstava za pomoć udrugama “Krijesnica” i “Veliko srce malom srcu”. Od svake lanterne prodane na festivalu organizator će odvojiti pet kuna i donirati udrugama. Prošle je godine na taj način svakoj udruzi uplaćeno 4.728 kuna.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: vecernji.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close