Sport

Vaterpolska reprezentacija odlazi na finale FINA Svjetske lige

Nakon intenzivnih 10-dnevnih priprema u Americi na jučerašnjoj konferenciji za novinare Hrvatske vaterpolske reprezentacije stručni stožer i igrači prokomentirali su svoj odlazak u Rusiju i nastup na izborenom finalu FINA Svjetske lige.


“S finalom Svjetske lige završit ćemo prvu etapu priprema za ono što je najvažnije ove godine, Svjetsko prvenstvo u Budimpešti. Naglasak odrađenih američkih priprema bile su fizička sprema i regeneracija igrača. U Rusiju odlazimo sa željom da pokušamo otići što je moguće dalje i da svaku utakmicu pokušamo pobijediti. Kroz te utakmice dobiti ćemo jednu jasniju sliku cjelokupnog rada u proteklom razdoblju, te ono što nam još valja korigirati. Dobro je to što ćemo u grupi Svjetske lige imati dva protivnika iz Budimpešte, Rusiju i Japan”, rekao je izbornik Ivica Tucak.

U Ruzu sa Tuckom putuju:

1. Marko Bijač
2. Marko Macan
3. Antonio Petković
4. Luka Lončar
5. Maro Joković
6. Ivan Buljubašić
7. Ante Vukičević
8. Andro Bušlje
9. Loren Fatović
10. Ivan Krapić
11. Anđelo Šetka
12. Javier Garcia Gadea
13. Ivan Marcelić

“Iza nas je 10 dana dobrog rada, zajedništva i izvrsne atmosfere u Americi koju je poremetila Sandrova ozljeda. Njemu je najteže što neće biti s nama i to se na njemu vidi. On je zaista kapetan momčadi i duša naše ekipe, naš ponajbolji igrač. To će sigurno ostaviti traga, no ispred nas je natjecanje na koje moramo ići, ne obazirući se na stvari koje remete ekipu. Vaterpolo je momčadski sport i mi moramo pokušati biti svi kao jedan i nadoknaditi taj gubitak”, rekao je Anđelo Šetka, reprezentativac.

I izbornik Tucak prokomentirao je nesretnu ozljedu i nedostatak Sandra Sukna, ponajboljeg igrača momčadi:
Ono što moram naglasiti je da već dugo nisam vidio igrača koji se u subotu nakon pregleda kod doktora u hotel vratio sa suzama, eto koliko mu je to teško palo, što neće biti dio reprezentacije i što sada neće biti s nama. To je pravi znak privrženosti nacionalnoj vrsti, hrvatskoj kapici i ovoj sjajnoj grupi mladića”, rekao je izbornik.

Andro Bušlje, kapetan reprezentacije nadovezao se rekavši: “Danas putujemo na finale Svjetske lige i već sutra nas očekuje prva utakmica. Neće biti lako, ali svjesni smo kvalitete koju imamo i koje rezultate imamo iza nas. Očekujemo da ćemo tako i nastaviti, prvo kroz Svjetsku ligu a potom naravno, da ćemo najbolji biti u Budimpešti na onome što je najvažnije, Svjetsko prvenstvo”

Danas reprezentaciju u 16:20 po hrvatskom vremenu očekuje prva utakmica s Japanom, sutra s Rusijom i treći dan s Australijom.

Već sutra nas čeka jedna izuzetno teška utakmica sa reprezentacijom koja je, usuditi ću se reći pokazala najveći napredak, reprezentacijom Japana. Imamo snimke njihovih utakmica i radi se o protivniku koji izaziva maksimalan respekt, te plivački nevjerovatno spremnoj momčadi. S bilo kakvim lošim pristupom i danom, može se uči u velike probleme. Podsjetit ću da je to reprezentacija koja je na Olimpijskim igrama protiv Grka izgubila u posljednjoj sekundi, te reprezentacija koja je Srbiju vodila 6:2″, rekao je Tucak.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close