Lifestyle

Vaš bankovni račun i sve transakcije koje obavljate više nisu tajna!

Banka od početka 2017. državi uredno šalje podatke o svemu što ste kupili, prodali i uštedjeli. Sve što zaradite, sve što vam netko uplati na račun i sve što s njega potrošite, porezna uprava od ove godine pratit će svaka tri mjeseca. Država će znati za svaku vašu transakciju.


Pratit će se tekući, žiro, pa i štedni računi. Novost je da će putem OIB-a, država pratiti i vaše račune u inozemstvu. Što se tiče računa u Hrvatskoj, do sada je Porezna uprava podatke o aktivnostima građana dobivala od banaka samo ako ih je tražila.

“Porezna uprava će se koncentrirati na neka velika odstupanja u ponašanju obveznika, neke velike neusklađenosti, al te neke manje transakcije, uobičajena ponašanja obveznika, kao što je prebacivanje novca na obiteljski račun se neće porezno razmatrati”, pojašnjava Marko Nenadić iz Porezne uprave.

“Ako ste kupili auto od 300 tisuća kuna, a vaša primanja su 50 tisuća kuna, naravno da je to već nesrazmjer prihoda i rashoda. međutim, ako imaš sve transparentno, onda uopće nema problema”, pojašnjava knjigovotkinja Vesna Kunovac, navodeći primjere u kojima će država reagirati ili ne.

Više na dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close