Lifestyle

Uživamo li u najtoplijem studenom u povijesti?

Iako se studeni primiče svome kraju, a do Božića je tek nešto više od mjesec dana, vrijeme vani podsjeća na početak proljeća. Temperature se penju i do 20 stupnjeva, a jutarnjeg mraza nema.


“Nakon što se tijekom prošle noći i jutra živa u termometrima meteoroloških kućica DHMZ-a samo u Slavonskome Brodu spustila ispod 4°C, a u Kutjevu, Imotskome i na Bilogori na zagrebačkome Griču nije bila ispod 12 °C, u Bednji, Ogulinu, Otočcu i Kninu ispod 13 °C, u Pazinu čak 14 °C, dok je na moru bila uglavnom od 13 do 17 °C, i danju je diljem Hrvatske bilo iznadprosječno toplo. Bit će i sljedećih dana, vjerojatno i cijeli tjedan. Pritom će i u nedjelju, kao i u subotu, već najniža dnevna temperatura zraka u mnogim mjestima biti viša i od najviše dnevne početkom ovoga hladno-toplog tjedna. A ponegdje vjerojatno i od prosječne najviše, ili barem oko nje”, piše Zoran Vakula za HRT.

Iako su i dosad u studenom znale iznenaditi poprilično visoke temperature, nikad do ove godine nije bilo ovako toplo. Na zagrebačkome Griču, primjerice, gdje podaci najviše dnevne temperature zraka postoje još od 1881. godine, na dan 19. studenoga samo je 1906. i 1926. godine bilo toplije nego danas 20,4 °C, odnosno 19,7 °C, a danas 19,0 °C.

Više na 24sata.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: swimmingthedepths.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close