Zdravlje

Uz pomoć jednostavnog pitanja pobijedite anksioznost

Napadi anksioznosti, panike ili tjeskobe mogu se pojaviti ako ste tjednima pod pritiskom zbog posla, a pritom spavate nuredno, nehranite se pravilno i premoreni ste. Willis Carrier savjetuje što činiti kako bi si pomogli, jer predugi ostanak u stanju anksioznosti može znatno otežati normalno funkcioniranje u društvu.


1. Zapitajte se “Što je najgore što se može dogoditi?”

2. Pripremite se za to da prihvatite najgore.

3. Razmislite o opcijama ako dođe do najgore opcije, te kada bi moglo proći.

Carrier, koja je autorica knjiga za samopomoć, tvrdi da ova mala vježba pomaže da prihvatite loše situacije i lakše se pripremite za njih, kako ne bi “zapeli” u vlastitim osjećajima.

Ponekad, zbog brojnih obaveza i pritisaka modernog načina života, sami sebe uspaničimo pri pomisli da neće baš sve ‘ispasti po planu’. Zapravo posljedice, ako su i loše, često nisu toliko nepremostive da znače našu ‘propast’. Ako razumijete problem i razmišljate o rješenjima, lakše ćete gledati na njega i fokusirati se na akciju i rješavanje, umjesto ‘skrivanja’ u vlastitoj tjeskobi.


 

Tekst: metro-portal.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close