ZdravljeIzdvojeno

UZ PODRŠKU CIJELE ZAJEDNICE Gospićka bolnica spremna za borbu s koronavirusom

ORGANIZACIJSKI SVE POSLOŽENO

Opća bolnica u Gospiću sav svoj rad podredila je borbi protiv virusa Covida-19. Organizacijski sve je posloženo, radi se u smjenama, a zaštitne opreme za djelatnike bolnice za sada ima dovoljno, najteži pacijenti s najtežom kliničkom slikom bit će poslani u Riječki u primarni respiratorni centar, javlja HRT.


Mi smo po samom početku ove bolesti adekvatno se pripremili što znači da smo naručili dovoljne količine opreme zaštitne već prije nego što je sve počelo sve ovo u ovakvom opsegu kojeg sada imamo tako da imamo dovoljno zaštitne opreme, svi djelatnici prošli su dodatnu edukaciju korištenja zaštitne opreme”, rekla je Ruža Uremović pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo.

OB Gospić ima 25 specijalista od kojih smo neke poslali doma s obzirom gdje smo mogli podijeliti ljude na A i B timove”, rekla je Sandra Čubelić ravnateljica OB-a Gospić.

Mnoštvo je razrađenih scenarija kako će se razvijati situacija na terenu s koronavirusom te se bolnica, a i djelatnici po potrebi prilagođavaju situaciji i širenju epidemije.

Izvedeni su i dodatni građevinski radovi kako bi se odjel sa zaraženima odijelio od ostatka bolnice te je opremljena i jedinica intenzivne njege za prijam najtežih pacijenata. Na odjelu će se liječiti pacijenti koji su srednje teški, teški i oni respiratorno insuficijentni.

Prenamijenili smo kiruršku ambulantu s nekakvih sedam prostorija gdje su kompletno napravljene izolacije za takve pacijente. Jer vi kada izolirate takvog pacijenta onda morate još poštovati jedan veći niz smjernica”, rekla je za HRT Manda Pavičić Naglić, mag. sestrinstva vršiteljica dužnosti glavne sestre OB-a Gospić.

Imamo samo jednog infektologa, kao što sam ja jedini pedijatar kao što je i kolegica na radiologiji sada jedini radiolog. To je naš realni problem i zapravo ono što ne bi bilo dobro je da mi moramo i ono što bi se reklo ispasti iz redovnog rasporeda”, rekla je Čubelić.

Raduje i činjenica da djelatnici svakodnevno primaju poruke podrške cijele zajednice. Posebno se ističe spona zdravstvenih djelatnika i pripadnika udruge ratnih veterana devete gardijske brigade slavnih Vukova koji su pokrenuli hvalevrijednu akciju kako bi prikupili financijska sredstva za kupnju respiratora i monitora za praćenje vitalnih funkcija potrebnih za borbu protiv virusa.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close