Lifestyle

Uz ove savjete više nikad nećete kasniti

Bilo da je riječ o poslovnim sastancima, školskim satovima, obiteljskom nedjeljnom ručku ili romantičnoj večeri u dvoje, zakasniti par puta na neke od njih – oprostivo je. Ako vam je to prije pravilo no iznimka, promijenite to.


Jedan od najboljih trikova za prestanak kašnjenja, zapravo je “mehaničke” prirode. Uz to, jedan je od najstarijih. Naime, navijte i namjestite sve svoje satove na neparan broj minuta unaprijed, npr. trinaest minuta. Broj također ne smije biti niti djeljiv s pet. Razlog leži u tome što je lako uračunati razliku u vremenu, ako se radi o deset ili petnaest minuta, no sa sedmicom više nećete tako lako baratati.

Ako u točno određeno vrijeme trebate stići na vama nepoznato mjesto, dan ranije (ako je moguće), provjerite osobno kolika je udaljenost pješice, biciklom, automobilom ili javnim prijevozom, odnosno upravo onim čime mislite doći u dogovoreno vrijeme. Tako se nećete izgubiti, niti kasniti zbog traženja pravog ulaza u zgradu.

Led na vjetrobranskom staklu već vas je nekoliko desetaka puta zatekao nespremnima, pa ste metlicu tražili od svih susjeda na katu. To znači da sigurno niste od onih koji prate servisne informacije. Iako Vakula nije uvijek u pravu, informirajte se redovito o mogućim vremenskim (ne)prilikama, radovima na cestama u gradu, prosvjedima ili koncertima na glavnim trgovima. Nepredviđenih razloga zbog kojih možete zakasniti na posao može biti na stotine, ali u ovom slučaju više nećete dobiti školski neopravdani, već možda i otkaz.

Pročitajte više na 24sata.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close