VijestiLifestyleTurizam

Uvode se nova pravila za privremene putne isprave EU-a

Privremene putne isprave EU (PPI)  građani će moći zatražiti u veleposlanstvu bilo koje države članice EU-a, a ispunjavat će više tehničke standarde kako bi se izbjeglo krivotvorenje i falsifikacija.


Europski je parlament sa 600 glasova za i 35 protiv usvojio prijedlog direktive o uvođenju nove i sigurnije privremene putne isprave za građane EU čija je putovnica ukradena, izgubljena, uništena ili privremeno nedostupna.

Dosadašnji format EU PPI-a nije zadovoljavao globalne sigurnosne uvjete i tehničke standarde. Novim prijedlogom bit će prikladne za korištenje u svim državama članicama EU i sadržavat će jasno vidljive značajke.

Privremene će putne isprave prema novoj direktivi građani EU izvan unije moći zatražiti u predstavništvu bilo koje zemlje članice ako njihova država u zemlji izvan unije nema svoje veleposlanstvo ili konzulat.

Izdavat će se za jedno povratno putovanje u državu građanina ili, iznimno, za drugo odredište.

Izraz je solidarnosti EU-a i jedna od praktičnih koristi građanstva EU-a. To je dobar primjer kako se EU može približiti svojim građanima, što je prioritet Komisije, stoji u prijedlogu direktive.

U prijedlogu se navodi kako gotovo sedam milijuna ljudi putuje ili živi izvan Europske unije na mjestima gdje njihova država nema predstavništvo.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close