Turizam

Uvode se nova pravila na plažama u Dalmaciji

Splitsko-dalmatinska županija prva će u Hrvatskoj uvesti vrlo precizni pravilnik o korištenju plaža, kojim će nastojati uvesti red na stotinama njih koji su danas u različitim režimima korištenja i često su predmet pobune lokalnog stanovništva zbog ležaljki, suncobrana i ostalih sadržaja koji priječe pristup moru.


Kako je za tportal potvrdio županijski pročelnik za turizam i pomorstvo Stipe Čogelja, već su započele pripreme i novi pravilnik bit će usvojen do konca ove godine.

U ovoj županiji bit će izrijekom zabranjeno ograđivanje plaža i naplaćivanje ulaza, ograničit će se površina koju mogu zauzimati ležaljke – najvjerojatnije na maksimalnih četrdeset posto – a pored svega bit će određen koridor uz samo more koji mora biti ostavljen za prolaz ili na korištenje običnim kupačima. ‘Domaći ljudi će apsolutno imati prednost i pobrinut ćemo se da ne dođe do ekspanzije komercijalnih sadržaja zbog kojih bi plaže postale nedostupne’, kaže Čogelja.

Pročitajte više na tportal.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close