SportGrad Zagreb

UTRKA ZA PAMĆENJE Jedinstveni humanitarni događaj za osobe oboljele od Alzheimera

U nedjelju 6. listopada 2019. godine na Europskom trgu u Zagrebu u 10 sati održat će se jedinstveni humanitarni događaj – Utrka za pamćenje.


Petokilometarskom cestovnom utrkom gradskim ulicama sudionici će izraziti solidarnost sa svima oboljelima od Alzheimerove bolesti, njihovim obiteljima, skrbnicima i stručnjacima. Trčat će do cilja i sa ciljem – podići javnu svijest i informirati druge o ovoj teškoj bolesti!

U prvoj godini održavanja Utrke za pamćenje, cilj je jednostavan – pretvorimo riječi u djela! Organizator ove utrke je Atletski klub Sljeme u suradnji s Hrvatskom udrugom za Alzheimerovu bolest, koja će ovom prigodom obilježiti 20 godina rada.

Alzheimerova bolest je progresivna, degenerativna i neizlječiva bolest središnjeg živčanog sustava, koja posljedično dovodi do sindroma demencije. Bolest se najčešće razvija nakon 65. godine života, a rizik obolijevanja raste sa starošću. Trenutno ne postoji lijek koji bi zaustavio napredovanje ove bolesti. Rano prepoznavanje Alzheimerove bolesti, liječnička skrb i briga okoline poboljšavaju kvalitetu života oboljelih, stoga je važno pravovremeno prepoznati niz simptoma bolesti koji mogu ukazivati na njen početak te se na vrijeme pregledati kod neurologa ili psihijatra.

Utrka za pamćenje dio je velike kampanje kojoj je osnovni cilj ukazati na specifičnosti Alzheimerove bolesti, ali i promovirati sportski duh i zdravi, aktivni način života. Pokrovitelji su za pobjednike u muškoj i ženskoj kategoriji osigurali prigodne nagrade, a naći će se ponešto i za druge sretne sudionike. Saucony pobjednicima u ženskoj i muškoj kategoriji poklanja par tenisica, a osigurava i druge poklone, koji će se dodijeliti u izvlačenju nakon utrke.

Iznos startnog paketa je 95 kuna po sudioniku, a uključuje trkačku majicu i ruksak.

Događaj će se na društvenim mrežama promovirati hashtagom #UtrkaZaPamćenje.

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close