Sport

Utrka “539 SKOK” otvorila 21. “Homo si teć” festival

Kratka, no itekako zahtjevna utrka 539 skok otvorila je ovogodišnji festival sporta i rekreacije Homo si teć. Prijavilo se 112 trkača, koji su odlučili prihvatiti izazov te iskušati svoju brzinu i izdržljivost na stubama koje vode od Školjića do platoa u Ulici Joakima Rakovca na Trsatu. Staza koju čini 539 stepenica duljine je 493 metra i visinske razlike od 91 metar.


Utrku je otvorila Vera Begić Blečić, pročelnica Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, ranije etablirana atletičarka, sudionica najvećih svjetskih natjecanja, uključujući Olimpijske igre u Ateni i Pekingu.

Odlične vremenske prilike išle su na ruke trkačima, koji su ostvarili izvrsne rezultate – u obje kategorije postavljeni su novi rekordi!

Najbolje u ženskoj konkurenciji bile su Ljubica Bezjak – individual (04:06min), Paula Tepuš – AK Kvarner (04:18min) i Sara Superina – AK Kvarner (04:21min), dok su u muškoj konkurenciji titule najbržih ponijeli Matjaž Štanfel – AK Kvarner (03:05min), Luka Vukelić – AK Kvarner (03:28min) i Franjo Prepadnik (03:35min).

Oni su kao najbolji nagrađeni bonovima Intersporta i unikatnim peharima, izrađenima od strane studenata Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

Utrka je i ovaj put privukla trkače zaista svih dobnih skupina, od djece do rekreativaca u zrelim godinama, o čemu svjedoči 60 godina razlike između najmlađeg i najstarijeg prijavljenog sudionika. Ne kaže se uzalud “u zdravom tijelu zdrav duh”, a misija Homo si teć festivala upravo je promoviranje kretanja i općenito aktivnog načina života.

“Homo si teć“ nastavlja se sljedeće subote, 15. travnja, utrkom “Molo longo trk” po najpoznatijoj riječkoj šetnici. U velikom finalu 23. travnja na 7 utrka očekuje se 15 000 ljudi.

Više saznajte na www.rijeka.run.


 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close