NovacIzdvojeno

UTJECAJ PANDEMIJE I POTRESA Navala na nekretnine u Lici, interes pokazuju i strani kupci!

LIKA JE HIT NA TRŽIŠTU NEKRETNINA

Pandemija koronavirusa na globalnoj je razini uzrokovala brojne, uglavnom negativne posljedice, no na području Like, odnosno Ličko-senjske županije tržište je zabilježilo pozitivne promjene.


Na oglasniku za nekretnine Crozilla.com tijekom 2020. godine primijećen je porast potražnje za nekretninama u Ličko-senjskoj županiji, a da je to doista tako potvrdio je i Ivan Bižanović, dopredsjednik Udruženja poslovanja nekretninama HGK, te ujedno vlasnik i direktor agencije Lika nekretnine:

„Prošle godine porasla je potražnja za kućama, stanovima i apartmanima na našem području, a najveći razlog je potres u Zagrebu i COVID19 jer su ljudi ostali ‘zarobljeni’ u svom stanu od 40 kvadrata na 7. katu i željeli su se maknuti bar privremeno iz Zagreba. Sada je Ličko-senjska županija dobro popunjena ljudima iz Zagreba, Rijeke, Splita, Zadra, Šibenika….“, rekao je Bižanović za Crozilla.com te dodao kako su mogućnost uzgoja vlastite hrane, ali i povoljan geografski položaj također dali pozitivan doprinos porastu potražnje za tamošnjim nekretninama.

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su se na tom području lani najviše tražili apartmani, a zatim kuće i stanovi za prodaju.

Osjetan interes za tamošnjim nekretninama lani je dolazio iz Zagreba, ali potražnja je bila velika i u obrnutom smjeru: „Postoji interes zamjene nekretnina selo – grad, tako da su neki Zagrepčani već zamijenili svoje stanove za stanove ili kuće u našoj županiji, a imamo i interes Ličana za kupnju nekretnina u Zagrebu pa smo i tu na usluzi.“ Iz navedenih razloga agencija Lika nekretnine d.o.o. od lani posluje i u novom uredu smještenom u središtu Zagreba.

Interes pokazuju strani kupci

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su, osim domaćih kupaca, nekretnine u Ličko-senjskoj županiji pretraživali i inozemni posjetitelji, koji su, kako kažu u agenciji Lika nekretnine, najviše kupovali u Senju, Karlobagu, Otočcu i Plitvicama.

Najveći broj inozemnih posjetitelja oglasnika Crozilla.com zainteresiranih za nekretnine na području Ličko-senjske županije tijekom 2020. godine dolazio je iz Njemačke, Slovenije i Švicarske.

„Kuće uglavnom kupuju Slovenci, Mađari, Nijemci i Austrijanci“, rekao je Bižanović te dodao kako interes stranih kupaca postoji, ali i kako oni ipak najviše traže povoljnije nekretnine, te kako je mali broj onih koji se odlučuje za skupe, a ako ih i kupuju onda moraju biti na dobrim lokacijama poput prvog reda do mora ili rijeke, jezera, potoka ili na brežuljku.

Bižanović za Crozilla.com kaže kako stranci kupuju ili nekretnine do 70.000 eura ili pak one skupe s cijenama između 200.000 i 400.000 eura, no kako navodi interesa ima i za vilu u Novalji u prvom redu do mora s cijenom s cijenom od 4.000.000 eura.

Više na Crozilla.com.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close