Vijesti

Ususret međunarodnom danu LEGO® 2×4 kockice organizira se izložba!

U čast najpoznatijoj LEGO® 2×4 kockici u Tehničkom muzeju održat će se izložba


U moru izložbi nađe se nešto nesvakidašnje, nešto što o umjetnosti govori iz jednog sasvim novog ugla. Ove nedjelje nas u Zagrebu očekuje jedna izložba sasvim drugačijeg karaktera, a za sve one kojima klasične umjetnine više nisu napete ovo će poslužiti kao dobar prozor u djetinjstvo. Svi smo nekada barem čuli za LEGO kockice, a koliko ozbiljan posao se s njima može napraviti možete vidjeti na ovonedjeljnoj izložbi.

Izložba je najavljena za 2. travnja što će ujedno doprinijeti i obilježavanju međunarodnog dana najpoznatije kockice na svijetu. Izlagači će biti članovi LEGO Kluba Kockice, a unatoč pretpostavci kockice kao igračke članovi su svi mahom stariji od 30 godina. Jedan od njih je i Deni Jelinčić, ekonomist iz Splita.

Mi se zapravo volimo igrati s kockicama. Ali koliko god to izgledalo kao igra, u biti je dosta opsežan posao. Za svaki model treba osmisliti plan, procijeniti koliko ćeš ići u širinu, dužinu, koliko materijala treba. Sve se to nacrta, osmisli. Do sada sam utrošio oko 50 tisuća kockica utkanih u razne modele. Poslije ih rastavljam, slažem u posudice po oblicima, veličinama, bojama, i onda opet ulazim u novi građevni pothvat, kaže Deni za portal Slobodna Dalmacija.

Na izložbu su pozvani svi, oni mali, ali i oni malo veći, a kako je izložba i interaktivnog karaktera svi posjetitelji će imati priliku sudjelovati u nekoliko nagradnih igara tijekom izložbe – gradnja najvišeg tornja, pronalazak određenih elemenata u izloženim kreacijama članova, igra pogađanja točnog broja kockica – su neke od njih.

Izložba će se održati u nedjelju 02.04. u Tehničkom muzeju Nikola Tesla s početkom u 10:00 h. Dođite i obilježite dan najpoznatije LEGO® 2×4 kockice.

Ulaz je besplatan!

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close