VijestiKarijera

Usponom na Kninsku tvrđavu završena hodnja novih vođa Hrvatske vojske

OD UDBINE DO KNINA

Zvona na crkvi u Kninu označila su dolazak 43 polaznika obuke za razvoj vođa drugog naraštaja Središta za razvoj vođa “Marko Babić” na završnu svečanost koja se održala na Kninskoj tvrđavi u utorak, 4. kolovoza 2020. godine. Tom prigodom, novim vođama Hrvatske vojske uručene su značke i diplome o uspješno završenoj obuci.


Značke i diplome uručili su ministar obrane Mario Banožić, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general pukovnik Boris Šerić i zapovjednik Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan” brigadni general Željko Ljubas.

Ministar Banožić u ovoj je prigodi kazao kako je Hrvatska vojska dobila vrhunski obučene vođe koji jamče vrhunsku spremnost i sposobnost Hrvatske vojske.

Hrabrost, odlučnost, trud, znoj i rad ono su što čini razliku između dobre i najbolje vojske. Od vas, poštovani vojnici, dočasnici i časnici ne očekujem ništa manje nego najbolje. Neka vam hrvatski branitelji i heroji poput Vukovarca Marka Babića budu uzor i inspiracija u savladavanju svih izazova i zadaća koje se pred vama nađu”, poručuje ministar Banožić te naglašava kako se u ovim danima s posebnim pijetetom i poštovanjem moramo prisjetiti svih onih koji su svoj život ostavili u borbi za samostalnu i neovisnu državu.

Hrabrost, odlučnost, trud i rad ono su što čini razliku između dobre i najbolje vojske, a težnja prema dobrobiti hrvatske države put je kojim se moramo neumorno kretati, poručuje Banožić | Foto: MORH / T. Brandt

U vremenima smo koja donose brojne izazove i neizvjesnosti, no zajedništvo, zajednički rad i težnja prema dobrobiti hrvatske države put je kojim se moramo odlučno i neumorno kretati”, zaključuje ministar obrane.

Načelnik Glavnog stožera admiral Hranj kazao je kako ova hodnja dokaz snage i jačine Hrvatske vojske.

Svjedočimo drugoj generaciji polaznika koji su završili ovu vrlo zahtjevnu obuku. Čestitam svima na uspješno završenoj obuci čime ste dokazali da ste dosljedni pripadnici pobjedničke Hrvatske vojske”, poruka je admirala Hranja.

Ministar Banožić u ovoj je prigodi kazao kako je Hrvatska vojska dobila vrhunski obučene vođe koji jamče vrhunsku spremnost i sposobnost Hrvatske vojske | Foto: MORH / T. Brandt

Zapovjednik Središta za razvoj vođa “Marko Babić” brigadir Tomislav Kasumović ispričao je kako ih je isključivo upornost dovela do krajnjeg cilja.

Poručnica Irena Lovrić, djelatnica Središta za međunarodne vojne operacije “Josip Briški” koja je bila polaznica obuke, kazala kako je obuka bila zahtjevna i teška no da ovaj završetak upravo zato, predstavlja veliku čast i zadovoljstvo te kako će stečeno znanje uvelike promijeniti njezin rad nabolje i zaključuje: “Uspjela sam parirati najboljima!”.

Najbolji polaznik obuke je desetnik Jozo Projić, pripadnik 3. mehanizirane bojne Pauci.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: MORH

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close