SportIzdvojeno

Uspješno održan 2. Memorijalni turnir “Joso Starčević – Ćele”

Drugo izdanje memorijalnog turnira „Joso Starčević – Ćele“ održano je u subotu 27. kolovoza 2022. godine. Ovim turnirom želi se, na dostojanstven način, sačuvati živom uspomenu na bivšeg trenera i jednog od osnivača Rukometnog kluba „Gospić“.


Na centralnom križu gradskog groblja Sv. Marije Magdalene u Gospiću položen je vijenac i zapaljene su svijeće. Obitelji pokojnog trenera i svim ostalim prisutnima obratio se predsjednik kluba Tomislav Rukavina s par prigodnih riječi.

Rukometni turnir okupio je dvije ekipe premijerligaša, Rukometni klub Dubrava Zagreb i Rukometni klub Bjelovar, s kojima je snage odmjerila i seniorska ekipa Rukometnog kluba „Gospić“.

Prvi su na parket izašli RK Dubrava Zagreb i domaćini. Ekipa Gospića pratila je tempo mladih Zagrepčana, a posebno se istaknuo Šime Markić s 15 postignutih pogodaka. U samom finišu utakmice, ekipa RK Dubrava Zagreb pobijedila je s pogotkom razlike.

U drugoj utakmici RK Gospić usporedio je svoju kvalitetu s ekipom RK Bjelovar. Premijerligaši su preuzeli vodstvo na samom početku ogleda i to vodstvo zadržali do kraja utakmice.

Dvije ekipe koje su odigrale treću utakmicu borile su se za prvo mjesto na turniru. RK Dubrava Zagreb je krajem prvog dijela susreta okrenula rezultat u svoju korist. Sredinom drugog dijela rukometaši Bjelovara uspjeli su izjednačiti, ali su Zagrepčani do kraja susreta preuzeli primat i odnijeli pobjedu.

Individualne i ekipne nagrade dodijelio je sin pokojnog trenera i time dao posebnu notu na kraju turnira za koji vjerujemo kako će postati lijepa tradicija u Gospiću.

 

REZULTATI

RK GOSPIĆ – RK DUBRAVA ZAGREB 23:24 (11:14) – Markić (15), Petrović (3), Jelić (2), Pavelić (2), Matulović (1)

RK GOSPIĆ – RK BJELOVAR 11:23 (6:8) – Jelić (4), Markić (4), Matulović (2), Petrović (1)

RK DUBRAVA ZAGREB – RK BJELOVAR 23:17 (12:10)

NAGRAĐENI

1. RK DUBRAVA ZAGREB

2. RK BJELOVAR

3. RK GOSPIĆ

NAJBOLJI IGRAČ: Mateo Lukačec (RK Bjelovar)

NAJBOLJI GOLMAN: Dominik Marković (RK Dubrava Zagreb)

NAJBOLJI STRIJELAC: Šime Markić (RK Gospić)

JOSO STARČEVIĆ – ĆELE

Joso Starčević, od milja zvan Ćele, živio je rukomet cijeli svoj život, a posljedica njegove ljubavi je i Rukometni klub “Gospić” u čijem je osnivanju sudjelovao zajedno s brojnim Gospićanima i rukometašima još davne 1970. godine. To je godina kada se spominje prvo djelovanje Rukometnog kluba “Gospić” u sklopu rada Sportskog društva Gospić koje je navedene godine i osnovano, dok su se rukometna natjecanja ekipa srednje škole održavala i ranije.

U više od 50 godina sudjelovanja u odgojno – obrazovnom radu kao kineziolog u prosvjeti i trener u klubu odgojio je izuzetno veliki broj generacija, a važnost njegovog lika i djela može se spoznati u razgovoru sa žiteljima Gospića, bilo najstarije, srednje ili mlade životne dobi. Njegova dobrota, energija, poštivanje okoline i velika mudrost okupljala je sve generacije Gospićana koje su ga kao takvoga i prepoznali, cijenili ga i poštivali do njegovog posljednjeg daha.

Rukometni klub “Gospić”, svi bivši, sadašnji i budući članovi jesu i mogu biti ponosni što su imali čast da se u Gospiću našao jedan takav entuzijast i rukometni zaljubljenik, jedna takva veličina čija je ostavština zadužila društvo Gospića i na čijoj će se ostavštini gospićka mladost i budućnost još godinama odgajati i usmjeravati u kvalitetne ljude, sportaše i rukometaše.

Treneru, rukometni i životni učitelju, s punom odgovornosti uzimamo si za pravo u ime svih Vaših igrača i rukometnih suradnika i nas samih, zahvaliti se što smo imali čast živjeti s Vama u ovom gradu čije ste bili srce i duša, što smo imali čast upijati svaku Vašu primjedbu, učiti i napredovati iz svake Vaše pohvale, što ste sudjelovali u našem odgoju i što ste bili dio našeg životnog odrastanja, stoji u priopćenju Rukometnog kluba Gospić.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: RK Gospić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close