ZdravljeIzdvojeno

Uspješne Ličanke Lulić pokrenule su klub i uspješno povezuju treniranje djece i roditelja

PANOS

Mlade Ličanke i nekadašnje profesionalne sportašice, sestre Marta i Petra Lulić, studiraju kineziologiju i  sport ih je oblikovao od najranijeg djetinjstva.  Vođene tom idejom pokrenule su Outdoor activity zone PANOS.


Njihova priča je atipična za hrvatske prilike, dolaze iz velike obitelji od čak petero djece i  pritom im je ista ta obitelj bila motivacija za pomoći društvu i rješiti određene društvene probleme.
Kako i same dolazimo iz velike obitelji (5 djece) svjesne smo koliko je našim roditeljima bilo naporno svakoga voziti na svoj trening, pisati s nama zadaće, kuhati, a uz sve to i raditi. Vrlo često zanemarivali su sebe, iako su i sami nekada bili vrhunski sportaši. Svjesne takve sve češće svakodnevnice odlučile smo se na otvaranje kluba kojem je vizija bila stvoriti mjesto koje omogućava istovremeno treniranje djece i roditelja. Vođene tom idejom nastao je klub Outdoor Activity zone PANOS .

Njihov koncept temelji se na provođenju aktivnosti na otvorenom, svježem zraku i u prirodi.

Foto: Privatna zbirka
Marta, trenerica dječje grupe, svojim treninzima i pristupom kroz razne motoričke i metodičke igre te sportove usmjerava svakog pojedinca prema sportu za kojeg procjeni da je prirodno nadaren te ih potiče na razvoj karakterističnih sposobnosti koje su im prirodno urođene. Istovremeno na lokaciji u neposrednoj blizini, Petra, provodi treninge za roditelje. Takvi treninzi su bazirani na aerobnoj i anaerobnoj aktivnosti, uključuju trčanje, snagu, raznorazne skokove, kretanja na rukama, po stepenicama i sl. Program se temelji na razvoju snage, fleksibilnosti te na aktiviranju mišića koji zbog uredskog posla i sjedilačkog načina života često pate te dolazi do ozljeda kao što su išijas, bolovi u lumbalnom dijelu leđa i sl.  Osim navedenog, jednom mjesečno organiziramo izlete u prirodu i planinarenja koja su edukativnog karaktera pa tako učimo osnove preživljavanja, što nositi u planinu, kako se obući, način kretanja uzbrdo i nizbrdo, vezanje čvorova, postavljanje šatora, ukratko mala škola planinarstva, vrste drveća i biljaka, kukaca i sl.

 

Ova inspirativna priča uspješnih sestara porijeklom iz Like  zaključiti će se s njihovim riječima;
Smatramo da na ovaj način stvaramo pozitivnu obiteljsku atmosferu, omogućavamo kvalitetnije provođenje zajedničkog vremena za cijelu obitelj, ali i potičemo roditelje da svojim pozitivnim primjerom svojoj djeci budu uzori i svakodnevno ukazuju na činjenicu koliko je tjelesna aktivnost važna i potrebna.
Više informacija i fotografija o klubu i aktivnostima možete pronaći na FB i IG profilima na poveznicama:
Facebook – https://m.facebook.com/oazpanos/
Instagram – https://www.instagram.com/oaz_panos/

Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: Privatna zbirka

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close