ScenaTurizam

Ana Rucner oduševila na Uskrsnom doručku u Novalji

Novaljska manifestacija Uskrsni doručak, koja se tradicionalno već šesnaest godina održava na Uskrsni ponedjeljak,i ove je godine bila više nego uspješna, a svojim je građanima, njihovim gostima i vikendašima dobrom organizacijom, bogatim programom i sunčanim vremenom uljepšala ovaj veliki blagdan i udahnula dašak dobrote i optimizma.


Već od ranog jutra glavni gradski trg i njegove terase bili su ispunjeni do posljednjeg mjesta, a brojni posjetitelji došli su na tradicionalni Uskrsni doručak na koji ih pozivaju Grad Novalja i TZ Grada Novalje. Ova manifestacija raste iz godine u godinu kako po broju izlagača i ponuđenih otočnih delicija tako i po broju posjetitelja. Budući da je novaljski Uskrsni doručak poznat po otočnim delicijama, posjetitelji su se častili domaćom šunkom, pincama te ostalim tradicionalnim blagdanskim jelima, a velik interes uvijek vlada za jedinstvenim štrudlama i pitama od poznate paške skute. Vrijedne ruke domaćih žena, uz potporu TZ Grada Novalje, dale su sve od sebe i pripremile sve te ukusne blagdanske delicije i slastice.

Prema riječima Marine Šćiran Rizner, direktorice TZ-a, svake godine količine se povećaju, ali važno je da svi osjete dobrodošlicu i čari blagdanskog druženja uz uživanje u domaćim, autohtonim uskrsnim delicijama. Doručku je kao glavni domaćin prisustvovao i gradonačelnik Novalje Ante Dabo te uz blagdansku čestitku poručio da je Uskrsni doručak na glavnom gradskom trgu prilika da se građani okupe i druže u dobroj blagdanskoj atmosferi, ali da ta manifestacija ujedno predstavlja i uvod u nadolazeću turističku sezonu, odnosno najavljuje njezin početak.

Uz bogatu i izdašnu trpezu uskrsnog doručka, manifestacija je poznata i po bogatom glazbenom programu, koji je sastavni dio ovog događanja.Tako su proslavu blagdana svojim nastupom uveličali folklorna skupina Naški i klapa Niko iz Zadra. U drugom dijelu programa kao poseban gost nastupila je istaknuta akademska glazbenica Ana Rucner, izvodeći na violončelu popularna i klasična djela, ali i drmeš jer je poznato da naša Ana povezuje Hrvatsku, njezine ljepote i raznolikosti.

Na samom kraju nastupa publici je priuštila posebno iznenađenje tesa Zborom časnih sestara milosrdnica iz Zagreba izvela pjesmu „I Will Follow Him”. Njihova maestralna izvedba te dobro poznate kompozicije oduševila je sve prisutne i potaknula ih na ritam, a umjetnica Ana Rucner i Zbor časnih sestara nagrađeni su dugotrajnim pljeskom.

Nakon nastupa u Novalji Ana Rucner i članice Zbora časnih sestaramilosrdnica uputile su sena snimanje spota za pjesmu „I Will Follow Him”u Vrtovelunjskih maslina. Autorstvo spota potpisuje Ana Rucner, redateljje Darko Drinovac, a projekt se realizira uz potporu Grada Novalje i Turističke zajednice Grada Novalje


 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close