Lifestyle

Uskrs i uskrsne slastice

Uskrs i uskrsni recepti – Donosimo vam četiri recepta za uskrsne slastice koje nisu zahtjevne za pripremu, a izgledaju efektno.


Ako su i u vašem domu pripreme za uskrsne blagdane u punom jeku, sigurno će vam od velike pomoći biti naši savjeti kako obogatiti trpezu ukusnim delicijama. Ovaj ćemo se put koncentrirati na slatka jela.

Slatke uskrsne pisanice

uskrs

Šareni, veseli, proljetni… ovi su uskrsni keksići punjeni kremom od slatkog vrhnja i bijele čokolade. Izgledom neodoljivo podsjećaju na pisanice, a ne trebate izdvojiti puno vremena za njihovu pripremu.

Autorica recepta je Nada Duhović s blogaJust good food, a vi ga možete pronaći ovdje.

Pinca – obavezna uskrsna poslastica

uskrs

Pinca, sirnica ili slatki kruh predstavlja tradicionalnu poslasticu za vrijeme uskrsnih blagdana. Naravno, mnogo je verzija pince, ovisno o kraju, ali i o domaćinstvu, pa tako kombinacija začina koje koristitie može varirati. Ova delicija može sadržavati grožđice, limunovu koricu, rum, pa čak i ružinu vodicu…

Tradicionalno, peče se dan prije Uskrsa, a konzumira na uskrsno jutro s pisanicama i šunkom u kruhu.

Recept pronađite ovdje.

Punjeni uskrsni čokoladni cupcakes

Bez čokolade u vrijeme blagdana? Nikako! Evo još jednog prigodnog recepta.

Krema od jaja s čokoladom, biskvit s čokoladom, slatko vrhnje, vanilija i čokoladna dekoracija…

Autorica recepta je Nada Duhović. Pročitajte ga ovdje.

Uskrsni zečići

Jedan od simbola Uskrsa je i zeko – znak plodnosti. Ovi dizani zečići su izrazito ukusni i aromatični, jednostavno se pripremaju, a odličan su prilog uskrsnom doručku. Ukrasite ih, napravite im uši, oči, njuškicu i stavite im bademove štapiće umjesto zubića…

Idealni su za druženje s najmlađima – ukrasite ih zajedno!

Recept pronađite ovdje.

Tekst: www.ordinacija.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close