KontinentalniTurizamIzdvojeno

Uskoro zabrana kupanja u Nacionalnom parku Krka

Za nezaboravno iskustvo u Hrvatskoj, mnogi turisti odabiru kupanje u Nacionalnom parku Krka – prekrasnom odredištu s kristalno čistom vodom i slapovima koji se prelijevaju jedan u drugi, javlja The Plitvice Times.


Tužna vijest jest da će jedno od najljepših odredišta u Hrvatskoj uskoro, počevši od 2021. godine, potpuno zabraniti kupanje na području Parka. Iako se radi o aktivnosti koju svi posjetitelji vole, ovaj put interes prirode je na prvom mjestu.

Ova zabrana je rezultat novog Pravilnika o zaštiti i očuvanju Nacionalnog parka Krka. Čitav je Pravilnik snažno usmjeren na očuvanje resursa i bogatstva biološke raznolikosti, bilo da se radi o regulaciji broja posjetitelja, odlaganju otpada, lovu, ribolovu ili krčenju šuma.

Do siječnja 2021. godine turisti će se moći kupati na posebno označenim mjestima na Skradinskom buku i Roškom slapu.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: The Plitvice Times

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close