Kultura

Uskoro počinje Festival europske kratke priče

Festival europske kratke priče (FEKP) u svojem će petnaestom izdanju okupiti u Zagrebu i Osijeku od 29. svibnja do 3. lipnja tridesetak istaknutih kratkopričaša iz zemlje i svijeta, a najavit će ga u petak 20. svibnja na Trgu Marka Marulića u Zagrebu program dijeljenja knjiga i čitanja na otvorenom “Knjiga za van 2.0.”.


Svi ljubitelji knjige i pisane riječi pozvani su da se u petak od 17 do 20 sati na Marulićevu trgu, sami ili s prijateljima, s knjigom pod rukom pridruže zajedničkom čitanju i uživanju u knjigama na dekici na travi.

Oni koji žele mogu se u 18 sati pridružiti kvizu o književnosti i FEKP-u koji će voditi novinar, scenarist i kratkopričaš Andrija Škare. Na kviz se može prijaviti tim od maksimalno četvero članova.

Festival koji se u 15 godina postojanja promovirao u jedinstveno mjesto druženja autora i čitatelja uz čitanja i razgovore o knjigama i pisanju, FEKP će 29. svibnja u Kući za ljude i umjetnost Laubi otvoriti gostovanje u Zagrebu nagrađene makedonske autorice Rumene Bužarovske, norveškog pisca Frodea Gryttena i Lászla Jakaba Orsósa, direktora festivala World Voices i javnih programa američkog PEN-a.

Makedonska spisateljica Rumena Bužarovska, koja se ubraja među najistaknutije predstavnike suvremene makedonske književnosti, nedavno je u Zagrebu predstavila hrvatsko izdanje svoje zbirke priča “Moj muž” (2014.), objavljene u izdanju VBZ-a. Na hrvatskome su joj još objavljene zbirke “Žvrljotine” (2007.) i “Osmica” (2010.), koju je 2015. na hrvatskom objavio nakladnik Algoritam. Napisala je još i studiju o humoru u suvremenoj američkoj književnosti “Što je smiješno: teorije humora primijenjene na kratku priču” (2013.). Priče su joj prevedene i uvrštene u engleske, njemačke, hrvatske, srpske, bugarske i francuske antologije i časopise.

Više na tportal.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: radiostudent.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close