Ličko-senjska županija

Uskoro gotova sanacija krovišta na zgradi Javne vatrogasne postrojbe Gospić

Zamjenica gradonačelnika Kristina Prša i djelatnici odsjeka za gospodarstvo i ruralni razvoj Grada Gospića Marko Bošnjak i Nikolina Baburić Brkljačić obišli su zgradu JVP Gospić gdje su pri kraju radovi na sanaciji krovišta.


Radovi su financirani kroz projekt „Sanacija krovišta na zgradi Javne vatrogasne postrojbe Gospić“ prijavljen na Zahtjev za iskaz interesa za sufinanciranje projekata u 2019. godini prema Programu podrške brdsko-planinskim područjima koji za cilj ima pridonijeti njihovom gospodarskom i svekolikom razvoju u skladu s njihovim posebnostima i načelima održivog razvoja.

Cilj projekta je sanacijom štete na krovištu zgrade Javne vatrogasne postrojbe, nastale uslijed vremenskih nepogoda karakterističnih za brdsko-planinsko područje, osigurati uvjete za njihov nesmetan rad i djelovanje.

Nakon postupka odabira projekata, između Grada Gospića i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije 2019. godine je potpisan Ugovor o sufinanciranju kojim je Gradu Gospiću dodijeljeno 150.000,00 kn dok je ukupna vrijednost projekta 263.187,50 kn.

“Budući da Javna vatrogasna postrojba Grada Gospića djeluje na cijelom području Grada Gospića (966,64 km kvadratnih), a po potrebi i u susjednim Općinama, neophodno je osigurati, kako materijalne, tako i infrastrukturne uvjete za nesmetan rad i djelovanje. Upravo projektom Sanacije krovišta na zgradi Javne vatrogasne postrojbe Gospić, kojim je predviđena obnova 500 metara kvadratnih krovišta oštećenog djelovanjem vremenskih nepogoda, doprinijeti će se ispunjenju osnovnih uvjeta za rad Javne vatrogasne postrojbe”, poručili su iz Grada Gospića.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Grad Gospić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close