Lifestyle

Urednik Charlie Hebdoa napravio karikaturu i za Brešanov film “Svećenikova djeca”

Nekoliko dana prije terorističkog napada na redakciju lista Charlie Hebdo, njegov urednik Stephane Charbonnier Charb izradio je karikaturu za film “Svećenikova djeca”, s obzirom na to da je taj satirički list službeni medijski partner za promociju Brešanovog filma u Francuskoj, otkrila je produkcijska kuća Interfilm.
sve dje
Nakon prošlogodišnje uspješne međunarodne distribucije filma “Svećenikova djeca” Vinka Brešana, za travanj ove godine zakazan je početak njegova prikazivanja u francuskim kinima, prenosi Hrvatski audiovizualni centar.
Kako se u pripremi marketinške strategije distributer suočio s cenzurom – prilikom plasiranja službenog plakata filma, čiji je vizual svećenika s kondomom bio neprihvatljiv većini francuskih medija, WIDE je službenog medijskog partnera pronašao u satiričnom tjedniku Charlie Hebdo, s kojim je u prosincu potpisan ugovor o suradnji.
“Uredniku lista Stephaneu Charbonnieru, poznatom kao Charb, posebno se svidio neobičan humor “Svećenikove djece” kao i subverzivna i angažirana priča, o čemu svjedoči karikatura koju je izradio i poslao WIDE-u svega nekoliko dana prije prošlotjedne tragedije u kojoj su živote izgubili Charb i karikaturist koji je trebao ilustrirati kampanju filma”, ističu u Interfilmu.
Redatelj filma Vinko Brešan izjavio je da ga je, kao i ljude širom svijeta, pogodio zločin nad novinarima i karikaturistima lista Charlie Hebdo, no ponosan je što je, barem indirektno, filmom “Svećenikova djeca”, bio povezan s pravim herojem slobode – Stephanom Charbonnierom.
“Njegovu karikaturu za promociju ‘Svećenikove djece’ iščitavam kao poruku da nemamo drugog puta osim osvajati prostranstva slobode koja su pred nama“, ustvrdio je povodom tragedije.Foto: Hina/Interfilm
Tekst: Index


 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close