Događanja

Na Urbanim jesenima od grafitera i hip-hopa do breakdancea, Star Warsa i DJ-a

Vinkovčani i njihovi gosti, na ovogodišnjim 52. Vinkovačkim jesenima što se održavaju od 8. do 17. rujna, osim u folkloru, narodnim nošnjama i tamburici, moći će uživati i u urbanim art-oblicima, na Urbanim jesenima u subotu 9. rujna tijekom gotovo cijelog dana.


Program je zaista bogat i svatko će od mladih ovdje pronaći nešto za sebe – od grafitera i hip-hopa do breakdancea, Star Warsa i DJ-a.
U dvorištu Tehnološkog parka, sedmero grafitera iz Osijeka i Županje u 11 sati će započeti oslikavati zid na temu Hip-Hopa.

Deveti po redu Hip-Hop na Orionu započet će Graffiti jam-om gdje će se oslikavati 4 elementa Hip-Hop kulture (breakdance, grafiti, DJ i MC). Odmah potom, od 12,00 do 17,30 sati ispred Slavonskog sokaka je 3D Street art gdje će članovi sarajevskog Beton festa izrađivati na asfaltu 3D crteže. U Slavonskom sokaku je od 18,00 do 19,30 sati Breakdance Jam gdje će biti radionica na kojoj će zainteresirane besplatno učiti breakdance skupina Original Skillz Crew. Potom je međunarodno breakdance natjecanje najboljih 16 plesača koji su prošli prethodne kvalifikacije.

Gosti natjecanja su Siky iz Vinkovaca, Plesni studio Shine iz Osijeka, Tyfa (beatbox) i MC Rima, dok će natjecanje breakdancea predvodit DJ Marushka. Star Warsi će od 18 do 19,30 sati biti svugdje od Slavonskog sokaka do pješačke zone, a od 22,00 do 22,30 će pokazati borbu svjetlosnim mačevima. Na kraju dana i programa Hip-Hop na Orionu 9 naslovljenih Urbanih jeseni, je poslastica – od 22,30 do 5 sata u jutro u šatoru Vinkovačkih jeseni je 11. Elektronski party i to je jedini program na 52. Vinkovačkim jesenima gdje se plaća ulaz, 20 kuna. Nastupit će LaDiDa iz Češke, Livia Andrei iz Rumunjske te Sasskia i Missttres Milea iz Hrvatske”, kaže Ivan Gale, predsjednik vinkovačke Udruge Hip-Hop VK i organizator Hip-Hopa na Orionu.


 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook Vinkovačke jeseni

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close