Politika

Upravni sud poništio rješenje Ministarstva uprave o zabrani riječke trobojnice, slijedi novi postupak

U Grad Rijeku je pristiglo rješenje Upravnog suda kojim je poništeno rješenje Ministarstva uprave iz prošle godine, a kojim je praktično zabranjeno korištenje riječke trobojnice kao službene gradske zastave, piše Rijeka Danas.


Podsjetimo, riječku trobojnicu je jednoglasno izglasalo Gradsko vijeće Grada Rijeke još 2016. godine. Prema hrvatskim zakonima, za stupanje na snagu bila je potrebno i pozitivno rješenje Ministartva uprave koje je odugovlačilo s odlukom dva godine, a onda je tadašnji ministar Lovro Kuščević poslao odbijenicu.

Iz Grada Rijeke su se žalili Upravnom sudu koji je nakon godinu dana usvojio njihovu žalbu zbog kršenja procedure propisane Pravilnikom o ddojeli grbova i zastava te predmet vratilo Ministarstvu. Pojednostavljeno, predmet je sada vraćen u 2016. godinu nakon jednoglasne odluke Gradskog vijeća koja je opet na snazi, a Ministarstvo uprave mora provesti novi postupak nakon kojeg će donijeti pozitivno ili negativno rješenje.

Donosi Rijeka Danas.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Wikimedia Commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close