Automoto

UOČI MARTINJA Policija imala pune ruke posla, u Ličko-senjskoj najmanje pijanih vozača

Policija je nastavila s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisnu uporabu mobitela i prekršajima motociklista.


U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge i dr.

Policijski službenici svih policijskih uprava, proteklog vikenda od 08. do 10.11.2019. godine utvrdili su ukupno 3.793 prekršaja od kojih izdvajaju:

  • 515 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, gdje je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 3,37 g/kg izmjerena na području PU Krapinsko – zagorske,
  • 1.231 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je na području PU Vukovarsko – srijemske – 201 km/h,
  • 395 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
  • 156 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola utvrđen je na području PU Zagrebačke, njih 111, dok je najmanje utvrđeno na području PU Ličko – senjske, Požeško – slavonske i Šibensko – kninske, po 7 takvih prekršaja.

Rekorder po broju utvrđenih prekršaja prekomjerne brzine je PU Zagrebačka sa 193 takva prekršaja, dok je najmanje utvrđeno u PU Šibensko – kninskoj, 14 takvih prekršaja. Sigurnosni pojas najviše nisu koristili vozači na području PU Splitsko – dalmatinske, njih 70. Najveći broj nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje utvrđen je na području PU Zagrebačke, 27 takvih prekršaja.

Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola počinili su vozači starosti od 31 do 40 godina (139 takvih prekršaja), kojima je najčešće izmjerena koncentracija alkohola od 0,51 do 1,0 g/kg, što je i najčešće izmjerena koncentracija tijekom ove akcije.

Policija ponovno pozivaUO sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život.

Nakon navedenih aktivnosti tijekom proteklog vikenda, a povodom narodnog običaja krštenja mošta tj. „Martinja“ i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića, Ministarstvo unutarnjih poslova će 11./12. studenog 2019. godine svoje aktivnosti dodatno usmjeriti na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola, sa ciljem prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: MUP

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close