VijestiScena

Uoči Martinja Bruno Krajcar snimio himnu posvećenu vinu

Jedan od naših najcjenjenijih skladatelja i kantautora, svestrani pulski glazbenik Bruno Krajcar iskoristio je prigodno vrijeme Martinja da u eter pusti pjesmu posvećenu vinskim sortama.


Naime, stihovi pjesme “Ča se sve va brajdah najde” sastavljeni su od dijalektalnih naziva raznih sorti vinove loze, mahom istarskih starinskih, danas većinom izgubljenih i zaboravljenih, te naravno neizostavnih, već širom poznatih, malvazije i terana. Točnije, radi se o 84 sorta loza koje je poznati istarski novinar Davor Šišović skupljao širom Istre sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća, a iste su u obliku pjesme svoje mjesto našle u knjizi “Stoljeće vina” 2001. godine.

Bruno ju je uglazbio ove godine te premijerno izveo na ovogodišnjem Etno festu u Neumu, a nedavno je obradu – remix pjesme producirao Marc Grabber.

U pjesmi eksluzivno gostuje poznati znanstvenik svjetskog glasa, Korado Korlević s kratkom analizom vina i njegovog značaja za ljudski rod.

Uz Bruna pjesmu su odsvirali i otpjevali mahom vrhunski glazbenici Alen Spada, Branko Sterpin, Manuel Manzin, te Claudio Vlaci i Aldo Spada iz legendarne grupe Anelidi. Redateljica spota je Elizabeta Ružić.

Bruno je još 2004. godine završio za sommeliera te je dugogodišnji član Hrvatskog sommelier kluba, a 2008. godine pokrenuo je jedinstvenu radijsku emisiju o kulturi vina na HRT – Radio Puli pod nazivom Radiodegustacija koja se redovito emitira svake srijede.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close