KolumneDnevnik slučajnog prolaznika

Unutarnji hendikep najgora je vrsta

Sunčeve zrake uranile su put moje sobe i mahnito mi obasjavaju lice. Okrećem se ne bih li odgodio druženje, a nakon izvjesnog vremena ustajem ne bih li spustio roletu. S pogledom prema van primjećujem kako je sunce već visoko na nebu, a dašak vjetrića ljulja krošnje. Simpatično. Odlučio sam ne vratiti se u krevet i pratiti svakodnevicu. Umivam se, odlazim do kuhinje i pripravljam kavu. Miris tek spravljene kave nadražuje moja osjetila i dok se zadnje kapljice tek skuhane kave prelijevaju u moju šalicu okusni pupoljci razigrano iščekuju ispuniti svoju zadaću. Jutarnja kava moj je početak dana i stečena ovisnost.

Današnji dan je dan bez obaveza, pa ću si za ispijanje jutarnje kave uzeti vremena koliko ću htjeti. Otvaram svoje stolno računalo i odlazim u virtualnu šetnju. Ako niste na ulici, svakako preporučujem pošasti interneta. Član sam grupe Zakaj volim Zagreb, a nerijetko tamo sretnem nekolicinu slučajnih prolaznika koji će ispričati svoje priče. One koje će vas podsjetiti na vlastite i u vama iznjedriti neke nove vrijednosti, one za koje niste znali da ih imate. One koje skrivate duboko u sebi u nadi da će vas neiskazivanje istih zaštititi od okrutnosti ovdašnjeg svijeta. Neće. Pustite ih neka ožive u vama i dopustite si biti prirodni.

Kao i svaka virtualna šetnja koju sam započeo ovom stranicom i ova je rezultirala plodom. Jedna od korisnica podijelila je fotografiju koja će u vama inicirati trenutak u kojem ćete zatomiti u tišini i razmisliti o sebi i svojim ciljevima. Razmišljat ćete o tome koliko su daleko i je li vas unutarnji hendikep zaustavio u njihovu ostvarenju.

20864670_10212421418269202_2018116634_n

Zamislite svoj cilj. Držite ga u podsvijesti. Imajte taj cilj pred očima cijelo vrijeme i on će se ostvariti. – Norman Vincent Peale

Postoje životne prekretnice, one koje će vam ciljeve učiniti nedostižnima, no ipak ako znaš koji su tvoji ciljevi samo razmišljajući o njima naći ćeš pregršt prilika za njihovo ostvarenje. Isključivo unutarnji hendikep, kako ja to volim reći, tvoje ciljeve će učiniti nedostižnima, ali odupri mu se jer tvoja spoljašnjost te čini savršenijim u ovom uzavrelom svijetu, a u krajnosti ciljevi su za svakoga. Nemoj biti list na vjetru i znaj gdje želiš ići. Zaželi i konkretiziraj, napiši ako trebaš, ali nemoj dopustiti da želja uvijek ostane željom. Aktiviraj se i svoju želju učini ciljem. Ako je tvoj cilj samo sutra ustati svjestan činjenice da nisi besmrtan, imaš cilj jer mu vjeruješ. Možda ćeš sutra uz svaki vidljivi hendikep ostvariti ono što želiš jer si ga svjestan, pa ako je tvoj cilj Mount Everest ne dopusti nikome da ga živi za tebe. Živi svoj san i možda nećeš danas, možda nećeš sutra, ali uz ustrajnost i vjeru jedan dan ćeš biti spreman posegnuti za njime. Ja vjerujem u tebe, vjeruj i ti i želi, želi onoliko koliko stane u tebe i svaki dan jednu želju stavi na papir. Nasmiješi joj se i vjeruj u nju. Tvoje želje su dio tvoje apstrakte nutrine i za njih ne moraju drugi znati, a tvoji ciljevi će te jedan dan oblikovati. Tvoji ciljevi postat će motiv drugih ljudi, a tvoja ustrajnost nit vodilja.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close