KolumneUniverzalne trivijalnosti

Univerzalne trivijalnosti – Seks

E pa sad kad imam vašu pozornost bacit ću vas u područje mutnog razmišljanja gotovo sci-fi! Bacam vas u područje medicine, hrane, hortikulture, opće kulture i začina. Danas govorimooooo o ĐUMBIRU!!!

Gledam ja ljekovita svojstva tog mutiranog ružnog krumpira i stvarno to mutirano gomoljasto čudo liječi sve! Uklanja mučninu, poboljšava probavu, ublažava bolove, olakšava dijabetes, koristi se kao sredstvo protiv zgrušavanja krvi, napada kancerogene stanice, moš’ raditi obloge za reumatizam, artritis, boli u leđima, ukočenog vrata, upale, ispale jetre i bubrega. Pomaže u očuvanju kvalitete braka, održavanju vaše trave zelenom i u gadnim i vrućim ljetnim mjesecima. „Pas vas ne sluša? Muž vam krade puding po noći? Svekrva kopa po vašem ormaru?? Nema problema!!!! Đumbir sve rješava!“

Nema više lošeg TV signala, nema više prašine na ormarima, nema više svađa i problema u obiteljima, jer je đumbir krenuo po svojoj „Probleme Rješavam“ turneji. Krenuo je od Londona, tamo smirio kraljevsku obitelj i nagovorio kraljicu da je vrijeme da svome preeestarom sinu da da mu dupe dotakne kraljevsko prijestolje! Škote je natjerao da razgovijetno pričaju! Sa sjevera, krenuo je prema Francuskoj gdje je pariški šovinizam prema strancima pretvorio u bezuvjetnu ljubav prema svima i svakom.

Od tamo je krenuo prema Njemačkoj, koja je poslala Nijemce u Tursku sa transparentima „Svi smo mi Turci!“ i „Živio Attaturk!“. Onda se đumbir spustio prema Austriji koja je priznala Hrvatsku kraljevinom, Sloveniji, koja je vratila Piranski zaljev i dala potpuno besplatno Čatež, i smjestio se u Hrvatskoj. No tamo je naišao na probleme. Prvo se Zagorci nijesu dali, pa Prigorci, pa purgeri, pa Slavonci, pa Ličani, Istriani, Gorani, Dalmoši, Bosanci i Hercegovci, no zbog tuge i teške borbe đumbir je izvojevao pobjedu na području Hrvatske! Zbog njega je Zagorec priznal da je vino njegovog suseda ipak bolje od njegovog tuduma.

Prigorci su priznali da ni oni više ne znaju zakej su Zagorci lošiji od njih, te su promijenili tuđinsko ime mjesta „Komina“ u „No ZajdiNutri“. Neki su Purgeri shvatili da je možda korisno imati kosu na glavi, čiji je rast pospješio đumbir. Ličani su se počeli vraćati u domovinu, a Slavonci su počeli razmišljati o brdima, jer im je đumbir otvorio nove horizonte. Istrijani su napokon shvatili da su Hrvati, a Dalmoši su ljude koji su uspješni u zavođenju prestali nazivati po bijelim nebeskim zvijerima i počeli nazivati po nečemu zaista korisnom, kao tovaru ili raku.

Bosanci su počeli nositi bijele čarape i voziti Mercedes. No, njegovo je djelovanje globalno: tako su Ameri priznali da su krivi za 90% ratova, Hollywood je priznao da je sve o čemu razmišlja novac, i odlučio se na potez stoljeća: prikazivat će filmove koji su originalni i imaju dubinu. Kim JongUn priznao da je Koreja pod opaskom vlade i da se prebacuju iz komunizma u ćevapizam, pronašli su Atlantidu! Našli je kod Babine Grede.

Oživi dinosaure, punica prestala bit aždaja i rospija, riješili problem energije u svijetu, bogati i slavni skužili da se može zaustaviti glad u svijetu, farmaceutske tvrtke priznale da imaju lijek za sve bolesti svijeta, al’ ih zbog novaca neće pustit u ruke javnosti. Nema više korupcije u Vladi, prestaje emigracija, popravili odnose među balkanskim zemljama, pronašli zapise da su neandertalci imali Wifi, muškarci skužili žene, žene skužile muškarce (a imaš tu što skužit’ majke ti) napravili Pelješki most, Česi prestali umirat u Hrvatskoj, i počeli nositi gojzerice po planinama.

Nijemci počeli nositi kremu za sunčanje, Japanci shvatili da se može život gledati i vlastitim očima, a ne samo kroz objektiv kamere, Talijani priznali da je mafija glavna, Berlusconi se skrasio sa jednom ženom. Pomoću te čarobne biljke produžili baterije mobitelima, Apple snizio cijene na NORMALNE!!!!! Bill Gates počeo normalno brojat, a ne Vista, 7, 8, 10, tinejdžeri smanjili hormone, Hrvati počeli normalno prevoditi stranjske filmove, Alfa Romeo se prestala kvariti, a ekipa u tramvajima počela koristiti deziće. Đumbir rješava sve!!!! Koristite ga! Živjela čudna, gomoljasta, mutirana, egzotična, u čaj stavljana biljka koja unosi katalizator normalnosti! Živela!


 

Tekst: Marko Ivković

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close