KolumneUniverzalne trivijalnosti

Univerzalne trivijalnosti – ‘Rvacka

„Imamo predsjednicouououou“ , Tomislav Karamarko. Nek’ joj plava farba kaputa nikad ne izblijedi. No nećemo o njoj, ni o politici, ima pametnijih za to, NEGO! Gledajuć’ tu inauguranciju nisam mogao, a da ne primijetim ove odore, one odore, zelene, crvene, plave, šarene, slavonske, ličke, zagrebačke itd itd.  Vojne odorice, lijep podsjetnik da smo vrsni ratnici, i mnogi su to prije skužili, od Francuza, do Austrijanaca, sad Ameri kaj im drilamo društvo po Siriji i Afganistanu.

Dakle, em smo vrsni ratnici, em smo posvuda po svijetu, i onda ne kužim kaj se svi kače oko te jadne dijaspore ako je doslovno implementirano u naš sklop da smo konstantno spremni otići negdje radi sebe ili drugog, bilo radi rata, bilo radi posla. I sad ova ponuda da odeš u Ukrajinu da budeš plaćenik. Svi se nešto grče oko toga, a nama Hrvatima to dođe k’o Votka Rusu, alat Nijemcu ili napadanje tuđih naftnih postrojenja Amerima. Neke stvari su kulturne.

Da smo narod koji se ne seli ostali bi tamo negdje istočno od Kavkaza! Ili sjeverno od Češke! Il’ od gdje god svakakvi teoretičari kažu da smo došli. Ja imam drugu teoriju. Mi smo prvi službeni homo sapiens sapiensi svijeta. Zakaj? Jer su naši ostaci nađeni u CroMagnonu!!!! Ne u BreMagnonu ili u FraMagnonu. Ne, brate. CroMagnon. No, ekipa je saznala da ima posla tamo negdje iz Kavkaza, i rekli, ajmo se selit, i pola ih ošlo tamo negdje u dalek bijeli svijet, a ostali su ostali na burzi u CroMagnonu. I propala ekonomija u matičnoj zemlji i raspao se narod, raspršio se. No vitalna zajednica istoka ostala je jaka: dijaspora originalnih ‘Rvata. No rekli oni, ajmo se malo po malo vratit, i krenuli oni, putevima Atile, Vizigota, Vandala, i Pere iz kavkaske verzije Babine Grede koji je rekao da će izviditi situaciju.

I tako hrabra dijaspora je krenula u nov život. Došli do Bijele Hrvatske, i tamo se smjestili. No što se dogodilo? Heraklije zove upomoć Hrvatine da dojašu na konjima svojim i ponosnim brkovima zdrobe Avare. A nakon što su ih zdrobili, pretvorili su ih u ajvar. Eto ti kako je to nastalo. I tako je sve to krenulo. Heraklije je probudio u Hrvatima onaj zov plaćeničke divljine.

No povijesna istina je skrivena. Što se dogodilo u stvari? Sedmorica braće i sestara sudjelovala su u programu zaštite svjedoka zbog političkih spletki praPoljaka, praČeha i praRusa. Zaštitila ih je tadašnja CIA (Bizantsko Carstvo). Tako braća Hrvat, Klukas, Lobelos, Konsences i Muhlo su se u biti zvali: Jadranko, Milivoj, Dobriša, Ignac i Muhlo, a sestre Tuga i Buga, Veselka i Rašljenka (Bugin je praprapraprapra na n-tu unuk EttoreBugatti (iz Francuske, koja je originalni dom Hrvata) smislio Bugattia) I eto. Došli tako Hrvati, i neće oni u mir, ma kaki, što će to njima. Ode jedan u Španjolsku i tamo postao poznat pod imenom El Sakalaw (Sklav).

Dakle, dijaspora. U 30-godišnjem ratu, tako su strašni bili da su Švedi strašili djecu pričama da Hrvati dolaze, ali ne uzeti njima poslove, nego samo da dolaze. Taj se strah i dan danas među Hrvatima osjeti: kad ti žena kaže da ti punica dolazi na večeru, a ti gotov, već vidiš unazad svoj život, crni ti se pred očima i tako to. U svakom slučaju, možemo reći da ako smo u ičemu dobri, to je rat i to je seljenje po svijetu (uz zanemarivanje ljepote i kvalitete vlastite zemlje i rušenje vlastitog BDP-a).

Postoji i legenda: u 8. stoljeću, Hrvati su protjerali sve daltoniste prema sjeveru, prema Njemačkoj i oni su naselili jugoistok Njemačke. Zato i dan danas Bavarci nemaju zastavu sa crveno bijelom šahovnicom, nego plavo bijelom čime odaju počast svim Hrvatima daltonistima, očevima njihove zemlje, koji su iz inata rekli, bit ćemo sve što oriđiđi Hrvati nisu, pa su postali organizirani, skladni, marljivi, i nikada nisu dali ni prodali svoju zemlju. Dapače, imali su puč protiv Karla Velikog, a predvodnici puča su bili Tasillo i Pepin. Pepin je bio Ličan iz Pazarišta, čija je mati bila Pepa, a on se zvao Pave Pepin! Eto, dakle, kada govorimo dijaspora ono dijaspora ovo: govorimo protiv onoga što jesmo, a to su sokoli selice. Dok je nogu bit će i selidbe Hrvata, a dok je srca bit će i Kroacije!


 

Foto: autor: Oton Iveković / izvor: Wikimedia
Tekst: Marko Ivković


 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close