Kolumne

Univerzalne trivijalnosti: “Međine Vijesti”

(uvodna špica)

Dobar dan, ja sam Međa Vrbin, a ovo su “Vijesti kojima vjerujete”

U današnjem izdanju vijesti pogledajte: Zagorac u depresiji, kako je do toga došlo; Političari na plesnjaku, slika moderne Hrvatske; Veoma mala slavonska svadba, mladenci objašnjavaju; Crnogorski kokain, njegov utjecaj na čovjeka; Ličanin ugrizao vuka, donosimo reportažu iz veterinarske ambulante u Gospiću; Skandal na pogrebu; pjevači pjevali krivu pjesmu.

“Počinjemo vijesti sa pomalo tužnom reportažom o jednom zagorskom nesretniku”: Ivek Vugrinec, lovac je iz Jesenja koji je u lovu u Lici, pokraj Perušića upoznao ljubav svoga života. Susreo je svoju buduću ženu u šumi dok je lovio veprove. Ugledao je biće veće gustoće dlaka na svome tijelu i slijepo pucao. Kada je shvatio da je upucao Katu Šikić iz obližnjeg sela Malo Polje, uhvatila ga je panika. Dok ju je vozio u Gospić u bolnicu na hitnu, rodila se ljubav. Ivek se slijedeći tjedan oženio Katom i živjeli su sretni dok Kata, nažalost, nije umrla od posljedica ranjavanja od svoga muža. Ivek se zaljubio u Liku i ne zna gdje bi drugdje išao. No, postoji problem: “Je. s’e je bile dobre dok je Kata bila živa. Sad, nemam se kaj s kime svađati. Prvi sused mi je 5 kilometri od mene, a do tam mi se baš i nejde. Međa mi je čista kaj suza, i nitko mi ne prelazi prek međe. Nema ‘ko prelazit’. Trsje ovd’e ne raste, a rakija mi ni baš pri volji. Onak, ima okus po rakiji. Nemam na koga mrčati i s’e se bojim da se vpal v depres’ju.” Ovo nije prvi slučaj da su Zagorci nakon što su odlutali od svoga prirodnog staništa: svađe sa obitelji, upali u tešku depresiju. Ivek pokušava obnoviti stare duh, ali svaki put kada se čuje sa svojom obitelji u Orešju, sve je u najboljem redu. Otkada je otišao, mir vlada u njegovoj obitelji. Nadamo se da će se situacija smiriti i normalizirati.

Ovih se dana održao godišnji plesnjak “Svi smo mi Hrvatska” kojeg su organizirali već poznati militanti Islamske države u Sošicama. Svi su političari bili pozvani i odaziv je bio tipično hrvatski: samo se 15% posto političara pojavilo, a drugi su izjavili: “a bude valjda netko drugi došao, ja imam pametnijeg posla.” Plesnjak je trajao 4 sata, glazba je neprekidno svirala, no nažalost, nijedan predstavnik od 257 službenih stranaka u Republici Hrvatskoj nije plesao u prvim satima plesnjaka. Jeli su, pili i s vremena na vrijeme odlazili van sale kako bi s drugim političarima dogovorili koalicije. Tek kada je glazba ušla u zadnjih 20 minuta sviranja, svi su se političari digli, i počeli plesati, te su održali tradicionalni “Dance battle” u kojem je nagradu osvojio Milorad Vanić, predsjednik SPIB, stranke plesača i baleta. Izjavio je kako su učinili sve što su mogli tijekom plesnjaka i najavili kako će slijedeći plesnjak ipak biti aktivniji.

Odlazimo iz Sočica u Pleternicu, gdje se slijedeća šokantna i uznemirujuća priča dogodila. U zlatnoj Slavoniji ove se subote dogodilo nešto potpuno neočekivano: Andrija i Ana Marija oženili su se kod matičara uz prisutstvo najbliže obitelji i kumova, ukupno 130 ljudi. Rodbina, koju nisu pozvali, ostala je šokirana i izjavili su kako se neće dulje vrijeme javljati obitelji Glonek, do slijedeće svadbe. Srećom, slijedeća svadba obitelji Glonek biti će za 2 tjedna pa će moći rasčistiti ovu neugodnu situaciju. Obitelj Glonek tvrdi kako nisu imali dovoljno novaca pošto su konstantno na svadbama svoje rodbine. Nadamo se da se ova situacija neće ponavljati.

Nakon ovih idemo van zemlje. Crnogorski kokain, poznatiji po imenom Boka, hara regijom. Ova vrsta kokaina izuzetno je opasna za čovjeka i društvo. Pojavio se 2012. nakon što je 1934. najavljen kako će uskoro doći iz Podgorice. Policija tvrdi kako je upravo Boka kriva za niz smrti diljem Crne Gore i regije. Svi koji konzumiraju Boku odmah će osjetiti nuspojave ove droge. Nuspojave uključuju: nedostatak hrvatskog samosažaljenja, argumentirane rasprave, nedostatak volje i želje za bilo čime osim ležanjem i konačno: nedostatak volje za disanjem. Ljudi koji konzumiraju Boku nemaju suicidalne misli, jer im se ne da, no jednostavno prestaju disati. Dakle Boka djeluje na refleske radnje u ljudskom tijelu. Boka je povezana sa 350 smrti i 10 000 studentskih padanja ispita.

Ante Rukavina, jučer je, u nedjelju, imao bliski susret sa vukom u podnožju Velebita. Vuk se mirno pokušavao vratiti doma, svojoj obitelji, nakon dugog izbivanja u Njemačkoj, gdje je lovio, no Ante, sa 5,4 promila u krvi (prosjek u Lici) svirepo je napao vuka, i ugrizao ga za noge i glavu. Vuk je trenutno stabilno i izvan opasnosti. Razgovarali smo s Lukom Pavelićem, veterinarom u obližnjoj ambulanti o ovom incidentu: “U zadnje se vrijeme pojačala agresivna aktivnost zaposlenika Hrvatskih šuma prema životinjama koje žive u blizini. U zadnja 3 mjeseca liječio sam 4 medvjeda, šumske sove, par poskoka i jelena kojem je gosp. I.P. otrgnuo rogove i ubo ih njima. Nažalost, jedan od medvjeda je preminuo zbog trovanja krvi alkoholom nakon što ga je jedna osoba ugrizla za vrat. Kontaktirali smo čopor vukova i zajedno zaključili da bi se trebao obratiti Ministarstvu za zaštitu prava životinja i zamoliti za program zaštite svjedoka i azil. Ponavlja se situacija kao i sa sredozemnim medvednicama, koje su kolektivno otišle u Argentinu zbog učestalih ljudskih napada na njih. Činjenica da su dilale drogu i kamatarile sve morske životinje, od dupina do meduza, Ministarstvo nije htjelo komentirati.

Završavamo ovaj dio vijesti sa iznenađujućem raspletom situacija u Istri. Na pogrebu Marije Benčić iz Pule, pjevači su zabunom otpjevali slijedeći tekst: “Sad kada ošla si, prava ljubav može početi”, čime su izazvali neugodne poglede i pljesak ucviljenoga udovca Jakova. Jakov se ispričao žalosnim okupljenima i potom ušao u auto koji je krenuo prema Veneciji. U autu je bila njegova susjeda, Lucija, s kojom Jakov ima troje djece i tvrtku u Italiji. Šok trese cijelu Istru koja se nakon ovoga incidenta izjašnjava kao “dio Hrvatske”, te je pala popularnost Italije u anketama. Tako je Italija sada na 3. mjestu, Slovenija na 4., Hrvatska na 5., a Neovisna Republika Poreč na 1., dok je Narodna Republika Kina na 2. mjestu ankete popularnosti.

Slijedi vremenska prognoza sa Goranom Drakulom:

“Dobar dan, cijenjeni gledatelji. Ovih smo dana svjedoci “izuzetno povoljnoj situaciji” u Hrvatskoj sa našim dragim uraganom Rašljenkom. Moram naglasiti da je cijena kanuua, brodova i gumenjaka porasla za 45%. Evo nam karte Hrvatske u ovome trenu:

Hurricane_Isabel

 

Kao što vidimo, uragan Rašljenka još hara našim područjem. Ovo je slika Hrvatske, a š**** u sredini su Delnice. Nema razloga za paniku, iako smo mi u svijetu meteorologije prebacili svoje obitelji, dionice i ljubimce u Nikaragvu, jer je trenutni građanski rat lakše za preživjeti. Nosite gumene čizme. Sretno i hvala vam lijepa.

Hvala Gorane, evo, iz redakcije sam dobio jednu veoma pozitivnu vijest. I. J., pjevaču klape Šufit napokon je vraćen pas. Nakon što je pretrpio veoma težak razvod u kojem je njegova bivša žena odnijela čak i njegova psa, sreća mu se osmjehnula. Javnost je uputila žestok protest njegovoj bivšoj ženi, nakon što je klapa otpjevala autobiografsku pjesmu “Ne diraj moju ljubav” u kojem se izlaže slijedeće: “samo ona može moju sriću vratiti.” Bivša je žena nakon apela javnosti vratila psa Sriću I.J. Bogu hvala na tome.

Na kraju današnjih vijesti želimo se zahvaliti svima vama na pozornosti. Neka vam je ugodan ponedjeljak.

Živjela Srića! Živjeli vukovi! Živjele sredozemne medvednice!


Foto: en.wikipedia.org / news.bbcimg.co.uk

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close