KolumneUniverzalne trivijalnosti

Univerzalne trivijalnosti: Međine Vijesti 2

(uvodna špica 2)

Dobar dan, radni narode Hrvatske, dobro došli u drugo izdanje Međinih Vijesti!

Danas prikazujemo: žena priznala; članovi klape nakon eksperimentiranja genima na njima; ispovijesti jednog Zagorca; Hercegovac i Audi; nasilje nad plavetnim kitom Mirkom.

Gospođa Ana Andrijašević jučer je svojem mužu rekla: oprosti. Ova šokantna izjava dogodila se nakon ponašanja uzrokovanog PMS-om. Nikada nije zapisano da se žena ispričala radi svoga ponašanja, do danas. Muž, gospodin Mato, još je u šoku i nije u mogućnosti dati izjavu. On je u stanju šoka, i ne može pričati. Ova šokantna vijest poprima još veći značaj pošto je gospođa Ana prva žena koja je rekla: “u redu je”; i to mislila. Sociolozi cijeloga svijeta ostaju bez riječi i ne mogu objasniti ovaj fenomen koji ruši sve stereotipe glede žena. Prof. dr. sc. Stjepan Matijaščić tvrdi: Gospođa Ana pobunila se protiv svega što je čini ženom. Moramo ponovno razmisliti i ponovno postaviti paradigmu žene nakon ovoga događaja koje mijenja sve paradigme.” Mi iz redakcije držimo im fige i tražimo ekskluzivu.

Klapa Sveti Florijan prije tjedan dana ukradena je od strane Britanske Obavještajne službe kako bi se na njima vršili genski eksperimenti. Sa članovima klape miješali su se razni životinjski geni, od geparda do čudnovatog kljunaša. Iako je većina klape još u zatočeništvu, 2. tenor klape Sveti Florijan, nakon što je pobjegao iz zatočeništva u Velikoj Britaniji dao je ekskluzivnu izjavu za novinare; citiramo: “Osta’ sam čovik.” Znanstvenici čitavoga svijeta ponovno gledaju što čini čovjeka čovjekom. Nadamo se rezultatima i novim bijegom iz zatočeništva.

Mirko Martinjak, iz Donje Voće, danas je priznao: “već se 25 godina ljutim na susjeda, ali nemam razloga. On je čist’ dobar susjed, i nijednom mi ništa nažao nije učinio.” Tvrdi da se ljutio na njega zbog pritiska društva kojem pripada. Nema razloga za to, i obećava kako će se pomiriti s njime tijekom sljedeća dva tjedna, što je za sjevernohrvatske standarde neuobičajeno. Susjedi su se odlučili na embargo i ne priznaju da Mirko živi u Voći. Njegov susjed tvrdi da se nikada ništa tako slično nije dogodilo u selu i da to nije zdravo. Naša redakcija ostaje u Voći kako bi pratila dalje razvoj ove situacije.

U sljedećem prilogu: Ante L. iz Čitluka nosi se s osuđivanjem. Naime, umjesto Mercedesa, on je u Njemačkoj kupio Audi A6. Iako je mislio da neće biti toliki problem, u rodnome mu Čitluku odbijaju razgovarati s roditeljima. Nitko mu ne želi na tržnici prodati bijele čarape. Marica sa tržnice dala je izjavu: “Ovo je izdaja. Ne možemo to trpjeti. Ode u Njemačku, i umjesto da kupi pošteno auto, on napravi glupost. Nećemo tako. Ne dam. Njegova je obitelj sada posramljena. Nema razloga za ovo.” Ante je mislio da je nabasao na priliku života, dok se u biti odigrala sapunica iza njegovih leđa. Roditelji ne znaju što ga je snašlo, i krive njemačku politiku i liberale u Hrvatskoj. Ante je pokušao vratiti auto, prodati auto, ali ništa ne uspijeva. Audi je ostao s njime, i to će ga zauvijek pratiti. Anti ovo nije prvi propust. Dok je bio 12-godišnjak, obukao je crne čarape zbog čega nitko nije s njime pričao 6 mjeseci. Ljudi su već navikli na njegove “mušice” ali ovo s Audijem je prevršilo svaku mjeru.

Iz Čitluka idemo u Atlantski ocean gdje smo dobili dojavu o nasilju nad plavetnim kitovima. Mirko, plavetni kitić, koji pohađa 3. razred osnovne Atlantske škole, žrtva je nasilja nad plavetnim kitovima. On je zadnja žrtva u nizu žrtava. Plavetne kitove nedovoljne plavetnosti zafrkavaju raže, morski psi i drugi plavetni kitovi. Plavetni kitovi mogu biti modroplavi prije puberteta gdje dobivaju svoju plavetnost. Nažalost, nemaju sve morske životinje strpljivost i razumijevanje za nijansiranje u životinjskom carstvu. Razrednik razreda, divovska lignja Ambrozije Krakić kaže: “Mirko je predivan kit, no zbog njegove ga nijanse i nedostatka težine zafrkavaju u razredu. Raže su inače veoma osjetljive, pa su često nasilnici kako bi svoju osjetljivost zamaskirali.” Mirko je odlikaš u razredu, te prvak škole u geografiji i surfanju na morskim strujama, no to mu ne olakšava svaki dan u školi. Iako su prije bile rijetke, sada su nasilni čini postali dio svakoga dana. Školski pedagog, morska kornjača Pavao, pokušava raditi s nasilnicima, no nije lako, i zbog nedostatka novaca, nema uvjete za rad s njima. Držimo fige Mirku. Uz tebe smo!

Tjedno izdanje vijesti je gotovo. Želimo vam ugodan dan!

Živjeli Zagorci! Živjeli kitovi! Živjele že


Foto: assets.nydailynews.com

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close