VijestiZdravlje

#UniteForAtopicEczema – Svjetski dan atopijskog dermatitisa

Atopijski dermatitis je kožna bolest koja uzrokuje suhu, ljuskavu i crvenu kožu, praćenu svrbežom.


Može se pojaviti kod novorođenčadi, djece i odraslih. Liječi se primjenom sprecifičnih terapijskih protokola.  Kronična narav bolesti, kao i činjenica da se manifestira na koži, može biti izvor stresa za bolesnika i njegovu obitelj, pogotovo ako se radi o djetetu.

Svjetski dan atopijskog dermatitisa obilježava se 14. rujna u svrhu promicanja svijesti o ovoj bolesti. Ove godine dan se obilježava uz virtualnu panel raspravu o multidisciplinarnom pristupu u liječenju atopijskog dermatitisa uživo na Youtube kanalu i Facebook stranici Virtualne ordinacije..

Raspravu pod nazivom “Izazovi liječenja atopijskog dermatitisa” pogledajte u utorak 14. rujna 2021. godine u 17 i 30 sati na društvenim mrežama Virtualne ordinacije – sveobuhvatnog zdravstvenog portala.

Sudionice panel rasprave su: prim.dr.sc. Nives Pustišek, subspec. pedijatrijske dermatologije iz Klinike za dječje bolesti Zagreb; dr.sc. Iva Dediol, spec. dermatologije i venerologije iz KBC Sestre milosrdnice i dr.sc. Helena Jerković, spec. kliničke psihologije iz KBC Sestre milosrdnice. Razgovarat će o izazovima liječenja atopijskog dermatitisa te najčešćim brigama bolesnika.

Virtualna ordinacija ugošćuje liječnike različitih specijalizacija i druge zdravstvene djelatnike koji odgovaraju na najčešća pitanja i čitatelja.

Virtualna ordinacija za atopijski dermatitis je dostupna na: https://www.virtualna-ordinacija.com/ordinacija/atopijski-dermatitis

 

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close