Zdravlje

Unicef donirao 10 oksigenatora za borbu protiv pandemije

"ZAJEDNO PROTIV KORONAVIRUSA"

Unicef je u sklopu kampanje “Zajedno protiv koronavirusa” Ravnateljstvu civilne zaštite predao deset oksigenatora, uređaja koji se upotrebljavaju u liječenju oboljelih kojima je potrebna terapija kisikom, izvijestio je u utorak.


“Ova kriza pogađa svaku obitelj u Hrvatskoj te ima značajan utjecaj na živote djece. Ova izazovna vremena traže veliku solidarnost i trenutačnu akciju kako bismo zaštitili djecu i njihove obitelji”, rekla je predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Regina Castillo te zahvalila partnerima, donatorima, tvrtkama i građanima koji su podržali Unicef.

Oksigenatori služe kao koncentratori kisika i osiguravaju koncentrirani kisik oboljelima kojima je potrebna terapija kisikom. Donacija vrijedna 52.600 kuna dio je ukupnog Unicefova odgovora na pandemiju koronavirusa, koji uključuje podršku zdravstvenom i obrazovnom sustavu te djeci i njihovim obiteljima.

Nova pošiljka medicinske opreme koju je osigurao Unicef stigla je u Zagreb te je predana Ravnateljstvu civilne zaštite. Pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut zahvalio se na donaciji te istaknuo kako je riječ o iznimno vrijednoj donaciji.

Ova donacija je još jedan primjer uspješne i kontinuirane suradnje Ravnateljstva civilne zaštite s Unicefom, pogotovo u segmentu smanjenja rizika od katastrofa te edukacije naših najmlađih o opasnostima od prirodnih i tehničko-tehnoloških katastrofa”, rekao je Trut.

Dodao je da je kampanja “Zajedno protiv koronavirusa” dosad osigurala velike količine medicinske i zaštitne opreme te pokazala kako svi koji su sudjelovali u navedenoj kampanji brinu o sigurnosti i zdravlju svih građana.

Samo zajedničkim snagama možemo pridonijeti smanjenju širenja novog koronavirusa i povećanju sigurnosti svih građana Hrvatske”, poručio je Trut.

Od početka pandemije u Hrvatskoj Unicef u suradnji s Vladom, a uz podršku partnera, tvrtki, donatora i građana, pomaže u odgovoru na krizu i pronalazi rješenja za stvaranje svijeta po mjeri djeteta u novim okolnostima. Tako je osigurao medicinsku i zaštitnu opremu te stručne preporuke i smjernice za zdravstvene djelatnike, podržao nastavu na daljinu te sustav socijalne skrbi, posebno za obitelji s djecom iz najranjivijih skupina.

Unicef planira nastavak nabave prioritetne zaštitne i medicinske opreme, kao i programske aktivnosti usmjerene na podršku ranjivoj djeci i njihovim obiteljima te poziva sve da podrže kampanju “Zajedno protiv koronavirusa”.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close