Tech

UN objavio listu najinovativnijih zemalja, evo na kojem mjestu se nalazi Hrvatska

Hrvatska je 41. na listi 128 najinovativnijih zemalja, šest mjesta bolje nego prošle godine, pokazalo je UN-ovo izvješće objavljeno u četvrtak, piše n1info.hr


Godišnje izvješće UN-ove organizacije za intelektualno vlasništvo za 2017. pokazuje da brzorastuća gospodarstva napreduju na listi kojom ipak dominiraju bogate zapadne zemlje na čelu sa Švicarskom. Od zemalja u okruženju, od Hrvatske su bolje Slovenija (32.) i Mađarska (39.), a lošije Rumunjska (42.), Crna Gora (48.), Makedonija (61), Srbija (62) i BiH (86).

Švicarska od 2011. predvodi prvu “petorku” u kojoj su još Švedska, Nizozemska, SAD i Velika Britanija. Ujedinjeni Arapski Emirati, Vijetnam i Kuvajt neke su od zemalja koje su najviše napredovale u odnosu na 2016., stoji u desetom takvom izvješću UN-a. “Švicarska ponovno osvaja zlatnu medalju, sedmu godinu zaredom, to je doista izvrsno postignuće”, rekao je Francis Gurry, šef UN-ove organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO).

Više na n1info.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close