Moda

Kako ukloniti “mucice” s vunene odjeće?

Vjerojatno smo svi imali uobičajene “nezgode” s odjećom, poput mucica koje nastaju na vunenoj odjeći te stvaraju istrošeni dojam. No i za taj mali estetski problem postoje brza rješenja, a uz naš mali modni SOS stara vesta ili omiljena dekica bi trebali izgledati kao novi, piše Zadovoljna


1. Škare.

Najlakše ćete ih ukloniti škarama, ali morate biti oprezni kako pritom ne biste razrezali odjeću. Polegnite pulover na ravnu površinu, zatim mucicu ulovite prstima i pažljivo je odrežite.

2. “Češalj” ili kamen za pulovere.

Ova dva proizvoda namijenjena uklanjanju ostataka vune možete kupiti u trgovinama ili na internetu.

3. Kamen za pete.

Ako se brzo morate riješiti mucica, a nemate pri ruci kamen za vunu ili češalj, upotrijebite kamen za pete. Njegova gruba tekstura odlična je ‘udica’ na koju će se zakačiti vlakna s mucica.

Nježnim pokretima prelazite preko odjeće koju želite očistiti, a mucice će se zbog teksture uhvatiti za grubi kamen. Brzo i jednostavno rješenje prilikom kojeg trebate imati na umu da morate biti pažljivi kako ne biste oštetili odjeću.

Više na Zadovoljna

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close