KarijeraZdravlje

Ukinuta pauza za dezinfekciju u trgovinama

U posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.


Od dosad ukupno potvrđenih 2.247 osoba, dosad se oporavilo 2.126 osoba. Preminule su stotinu i četiri osobe. Još je 17 osoba na liječenju.

Trenutno je potvrđeno ukupno 2.247 osoba zaraženih koronavirusom, a 2.126 osoba se oporavilo. Preminule su stotinu i četiri osobe. Dvije osobe su trenutačno na respiratoru.

Stožer ukinuo obveznu dezinfekcijsku pauzu u prodavaonicama koje rade dvokratno

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je u nedjelju donio Odluku o izmjeni Odluke o radnom vremenu i načinu rada djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 kojom je ukinuta tzv. dezinfekcijska pauza koju su trgovci morali osiguravati svakoga dana u trajanju od sat vremena.

Nastavno na povoljnu epidemiološku situaciju Stožer je danas donio Odluku o izmjeni Odluke o radnom vremenu i načinu rada djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, kojom je ukinuta obvezna pauza od sat vremena između dvije smjene radi izmjene radnika i čišćenja i dezinfekcije prostora za prodavaonice koje rade dvokratno. Naravno, to ne znači da čišćenje i dezinfekcija prostora prodavaonica više nisu potrebni, već je preporuka Stožera da se redovito provode čišćenje i dezinfekcija prostora prodavaonica sukladno preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo”, navode u Stožeru.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close