AutomotoIzdvojeno

Uhvaćen kako vozi s 3,32 promila pa završio u gospićkom zatvoru

REKORDER VIKENDA

Kako bi se izbjegle najteže posljedice u prometu, policija skreće pozornost svim sudionicima u prometu da poštuju prometne propise, a posebice vozačima da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkoholna pića jer za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola niti jedan razlog nije opravdan.


Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 86 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od toga 51 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 12. lipnja na autocesti A-1 između čvora Perušić i odmorišta Janče, kod 29-godišnjaka iz Đakova (3,32 g/kg).

On je uhićen i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je uz optužni prijedlog doveden u nadležni sud, gdje mu je Rješenjem određeno zadržavanje od 13 dana te je isti predan u Zatvor u Gospiću.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close